Servis şoförlerine eğitim

Servis şoförlerine eğitim
Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Taşımalı Eğitim kapsamında servis taşımacılığı yapan şoförlere eğitim semineri verdi.Okullarda öğrencilerin...

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Taşımalı Eğitim kapsamında servis taşımacılığı yapan şoförlere eğitim semineri verdi.

Okullarda öğrencilerin güvenlik ve sağlıkları açısından Milli Eğitim Bakanlığı her yıl taşıma yapan şoförlere eğitim semineri düzenliyor. Yılda iki kez düzenlenen seminer, eğitim güvenliği için önem taşıyor.

Taşımalı Eğitim Erişim Semineri kapsamında servis şoförlerine seminer düzenledi. Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan seminere İlçe Jandarma Trafik temsilcisi ve İlçe Emniyet Trafik temsilcisi ile servis şoförleri katıldı.

Önlemler hayat kurtarır

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği personeli Trafik Polisi Muhammet Ersarı, yaptığı konuşmada; “Güvenlik önlemleri hem sizlerin hem de sizlere emanet edilen öğrencilerin güvenliği içindir. Bu manada araçlarınızın bakımlarını yapmanız sizlere yük olarak gelmemelidir. Mesela kış mevsiminde kar tipi lastik bulundurulmanız da böyledir. Emniyet kemeri asla bir angarya değil güvenlik için gereklidir. İlk yardım malzemeleri ve malzemelerde eksiklikler varsa mutlaka gidermeniz lazımdır. Değerli şoför arkadaşlarım, sizler bizlere emanet edilen çocukları sabah ve akşam taşıyarak onlarla önemli zaman geçiren bizlerin önemli paydaşlarısınız. Adeta bizlerin gözümüz kulağımızsınız. Güvenlik tedbirleri asla bir yük değildir.” ifadelerini kullandı.