Sınıf tekrarı geliyor

Sınıf tekrarı geliyor
Milli Eğitim Bakanlığı, coronavirüs pandemisi sebebiyle yaz ayları boyunca 'telafi eğitimi' uygulaması başlatmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı yeni açıklamada okulların açılacağı 6 Eylül tarihini işaret...

Milli Eğitim Bakanlığı, coronavirüs pandemisi sebebiyle yaz ayları boyunca 'telafi eğitimi' uygulaması başlatmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı yeni açıklamada okulların açılacağı 6 Eylül tarihini işaret ederek; ailelerin talebi halinde sınıf tekrarı yapılabileceğini aktardı. Bakan Selçuk, her bir ders için ‘Kritik Kazanımlar Tablosu’ hazırlandığını kaydederek, telafi eğitiminin okullar açılınca da devam etmesini planladıklarını bildirdi.

TELAFİ EĞİTİMİ SÜRECEK Mİ?

Telafi eğitiminin okullar açılınca da süreceğini kaydeden Bakan Selçuk, "Bir okuldaki öğrencinin ihtiyacını o okuldaki öğretmeni, müdürü bilir ve biz genel bir çerçeve çizmekten ziyade, şunu yapalım diyoruz: Mesela ilkokulda 5.5 milyon çocuğumuz var. İlk hafta rehberlik uyum çalışması olacak. 'Öğretmen sorunu nasıl çözer?' noktasından bakıp uygulamaya yönelik ek kaynak vereceğiz. Mesela, 3. sınıfa geçen çocuğa yönelik tarama setimiz olacak. Tamamsa 3. sınıfın konusuna geç. Tamam değilse geçmeyelim çünkü çocuğun desteğe ihtiyacı var. O nedenle Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız her bir ders için 'Kritik Kazanımlar Tablosu' hazırladı." dedi.

İSTEĞE BAĞLI SINIF TEKRARI

Bakan Selçuk, isteğe bağlı sınıf tekrarı konusunda, "İlkokullarımızda veli isteğine bağlı olarak yapabiliyoruz." dedi.

Bakan Selçuk, "Bizim çocuklarla ilgili birinci derecede sorumluluğumuz, onların ruhsal ve fiziksel sağlığını korumak. Akademik telafiyi bir şekilde sağlarız ve sağlıyoruz. 1.5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı'mızda yoğun bir akademik destek olacak. 1'den 2'ye geçen öğrencilerimiz için okuma yazma taraması başlatacağız, bu taramaların sonuçlarına göre ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlayacağız. Ayrıca 3 ve 4. sınıf öğrencilerimizi ise İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulamasıyla destekleyeceğiz. Liselere gelecek olursak... DYK'lar, kapsamlı bir şekilde çalışacak." ifadelerini kullandı.