Sokak köpekleri endişe veriyor

Sokak köpekleri endişe veriyor
Sarayönü’nde çarşıda ve mahalle aralarında gezen başıboş köpekler, taşıdıkları çeşitli hastalıklarla halkı tedirgin ediyor.Sokak ve parklarda dolaşan başıboş köpekler insanlara da zarar veren hastalıklar taşıyor....

Sarayönü’nde çarşıda ve mahalle aralarında gezen başıboş köpekler, taşıdıkları çeşitli hastalıklarla halkı tedirgin ediyor.

Sokak ve parklarda dolaşan başıboş köpekler insanlara da zarar veren hastalıklar taşıyor. Yollarda gecen uyuz hastalığına tutulmuş köpekler endişe veriyor.

Köpeklerin mutlaka aşılanması gerektiği uyarısında bulunan uzmanlar, “Özellikle büyük baş ve küçükbaş hayvanların kesimlerinin yapıldığı alanlarda köpek ve kedilerin yedikleri atık organlardan kedi ve köpeklere “Kist Hidatik” geçiyor. Hastalıklı kedi ve köpekler de özellikle kist hidatik olarak bilinen akciğer tümörüne neden oluyor. İnsanların akciğerlerinde oluşan ve özellikle çocuk yaştaki çocuklarda ölümlere neden olan kist hidatik hastalığı köpeklerin incebağırsağında parazitlenen tenya ekinokokusun yumurtaları ya da gebe halkaları köpeğin dışkısı ile çevreye yayılmasıyla oluşuyor” şeklinde uyarılarda bulunuyorlar.