Süne sayımı yapıldı

Süne sayımı yapıldı
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, teknik personel tarafından her sene uygulandığı gibi bu sene de süne sayımı yapıldı.Yapılan çalışmalar neticesinde Konya- Afyon karayolunun kuzeyinde Kurşunlu,...

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, teknik personel tarafından her sene uygulandığı gibi bu sene de süne sayımı yapıldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde Konya- Afyon karayolunun kuzeyinde Kurşunlu, Ertuğrul ve Ladik mahallelerimizin bulunduğu mevkilerde yüksek oranda süne, kımıl populasyonu tespit edildi. Bu hususta üreticilere ilaçlama yapmaları konusunda gerekli bilgilendirme yapıldı.

 

Zararları ve mücadelesi nelerdir

Kışlamış erginler bitkinin kardeşlenme döneminde hububatı kök boğazı üstünden emerek, “kurt boğazı” zararını oluştururlar. Bu şekilde gören bitki başak bağlayamaz.

Kışlaklardan tarlaya inişlerin başlaması ile birlikte, tarlalarda ki yoğunluğun tespiti amacıyla kaba ve daha sonra da kıymetlendirme sürveyleri, yumurtaların bırakılması ile birlikte yumurta parazitlenme sürveyleri ve yumurtalardan çıkışın maksimum seviyeye ulaşması ile birlikte de, nimf ve yeni nesil ergin yoğunluğunun tespiti amacıyla nimf sürveyleri yapılır. Tüm bu çalışmaların neticesinde elde edilen sonuçlar değerlendirilerek mücadele yapılması gereken sahalar belirlenir.