Süt üreticileri nefes aldı

Süt üreticileri nefes aldı
Sarayönü’ndeki süt üreticilerine 2019 yılında soğutulmuş veya gıda mevzuatına uygun olarak pazarlanmış inek sütüne, üretici örgütleri üzerinden pazarlanan soğutulmuş inek sütüne bakanlığın belirlediği dönemler ve...

Sarayönü’ndeki süt üreticilerine 2019 yılında soğutulmuş veya gıda mevzuatına uygun olarak pazarlanmış inek sütüne, üretici örgütleri üzerinden pazarlanan soğutulmuş inek sütüne bakanlığın belirlediği dönemler ve miktarlar üzerinden destekleme ödemesi yapıldı.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2019 yılı Eylül, Ekim, Kasım dönemi çiğ süt destekleme ödemelerinin üreticilerin hesaplarına aktarıldığı belirtildi. Çiğ süt desteklemesi kapsamında üreticilere yaklaşık 1 milyon lira destek aktarıldı.

Desteklemeye konu olan süt miktarları ile ilgili alınan bilgi şu şekilde: “Üreticinin direk firmaya sattığı süt ve firma tarafından müstahsil makbuzu veya fatura kesilen soğutulmuş süt miktarı 479 bin740 litre. Kişinin üretici örgütü üzerinden sattığı ve üretici örgütleri tarafından müstahsil makbuzu veya fatura kesilen soğutulmuş pazarlanan süt miktarı: 8 milyon 524 bin 304 litre. Soğutulmamış süt miktarı 27 bin 490 litre. Toplam destek verilecek süt miktarı: 9 milyon litre.”