“Tam kapanma mağduriyetleri çözülmeli”

“Tam kapanma mağduriyetleri çözülmeli”
Sadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, tam kapanma döneminde mağdur olan işveren ve işçilerin, esnafların sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.Şu anda Türkiye’nin en önemli konusunun tam kapanma olduğuna...

Sadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, tam kapanma döneminde mağdur olan işveren ve işçilerin, esnafların sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

Şu anda Türkiye’nin en önemli konusunun tam kapanma olduğuna dikkati çeken Tokgöz, Ülke olarak 17 gün süre ile tam kapanmaya giriyoruz. Kovid-19 salgın süreci sebebiyle ne yazık ki her gün yüzlerce canımız gitmekte, on binlerce insanımız hasta olmaktadır. İktidarın bugüne kadar aldığı tedbirler yetmediği için tam kapanmayı Ramazan’ın son günlerinde olmazsa olmaz olarak gördüler. Burada iktidarı haksız bulmuyoruz, bulamıyoruz da. Olağanüstü tedbirlere ihtiyacımız var.” dedi.

Alınan tedbirler altında büyük mağduriyetler yaşandığına değinen Tokgöz, şunları söyledi:

“İktidar insanlara sokağa çıkmayacaksınız, iş yerinizi açmayacaksınız, çalışmayacaksınız diyorsa insanımızın karşılaşacağı problemleri çözmekle de mükelleftir. İktidar tedbirler alıp “Gerisi beni ilgilendirmez” diyemez. Sizin o kepenk açmasın dediğiniz esnafın, banka borcu var, vergi borcu var! İktidar bunları kale almadan kapanma kararı alırsa bu, Türkiye’yi yönetemediği manasına gelir.”

İktidarın geldi noktada hiçbir sıkıntıyı göremez hale geldiğini vurgulayan Tokgöz, şöyle devam etti:

“Milletimizin bu ülkedeki en büyük sorunu virüsle arasına koyduğu mesafeden ziyade iktidarın milletle arasına koyduğu mesafedir. Milletle destek vermeden gidilen kapatma kararı yerinde değildir! Emeklilere müjde olsun diye “100 lira zam veriyoruz.”  dediler. Sanki alay ediyorlar! Elbette üç beş yerden maaş alanların garibanların halinden anlaması mümkün değil. Hakikaten bilemiyorlar, anlayamıyorlar. Bu süreçte kişi başı her bir vatandaşımıza en azından 1000 lira destek verilmeli, kapanma sürecinin sıkıntısı bu şekilde azaltılmaya çalışılmalıdır.”