Tarımsal nüfus gençleşiyor projesi tamamlandı

Tarımsal nüfus gençleşiyor projesi tamamlandı
Sarayönü Ziraat Odası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim ve İşkur ortaklığında yürütülen "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi tamamlandı. Projenin final sunumu Cuma günü...

Sarayönü Ziraat Odası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim ve İşkur ortaklığında yürütülen "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi tamamlandı. Projenin final sunumu Cuma günü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programa Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Fevzi Tosun, İlçe Tarım ve Orman Müdür Güngör Çiğdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Koçak ve bayan kursiyerler katıldı.

Hayatını kaybeden Ziraat Odası eski başkanı Fatih Karça anısına hazırlanan sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından Ziraat Odası Tarım Danışmanı Emet Yılmaz proje hakkında bilgi verdi.

Projenin kapsamında bayanlara yönelik olarak ilçede farklı yerleşim alanlarında 4 adet kurs açıldığını kaydeden Yılmaz, "Gözlü, Ladik, Başhüyük mahallerinde ve merkezde açılan kurslarımıza en az ilkokul mezunu, 15-40 yaş arasında, tarımsal üretimin içinde olan ve gönüllülük esasına uyan kişiler dahil edildi. Açılan fidan üretimi, lale yetiştiriciliği, sebze yetiştiricili ve bağ fidanı üretimi kurslarına toplamda 61 bayan kursiyer katıldı.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığının daha önceki çiftçi okulu, demonstrasyon, tarla günü, tarımsal fuar ve geziler gibi proje ve organizasyonlarında bayan çiftçilerimizin daha aktif ve disiplinli çalışmalarından dolayı kurslar bayanlara yönelik açıldı.

Amacımız genç çiftçilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak, onları yaşadıkları ortamda tarımsal yayım sisteminin gönüllü uygulayıcıları haline getirmek ve öğrenmiş oldukları bilgi ve becerileri diğer çiftçilere aktarmalarını sağlamaktı. Çok güzel sonuçlar elde ettik." dedi.

Fide yetiştiriciliğe yönelebilinir

Konuşmalar bölümünde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, ilçede sulu tarımın bir hayli kısıtlı olması ve üretim alışkanlıklarından dolayı sebzeciliğin küçük bahçelerden yapılan aile işletmeciliğinden öteye geçemediğini belirterek, "ilçemizde ciddi bir sebze fidesi pazarı var. Bu fideler genel olarak Akdeniz illerinden ilçemize geliyor. Bayan kursiyerlerimiz bunu göz önüne alarak fide yetiştiriciliği konusunda girişimlerde bulunabilirler." şeklinde konuştu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Fevzi Tosun ise vefat eden Fatih Karça'yı rahmetle anarak hizmet çıtasını çok yükseğe taşıdığını söyledi. Hedef kitlesi olarak bayanların belirlenmesinin çok yerinde bir tercih olduğunu belirten Tosun, toplumsal gelişmelerin bayanlarla sağlanabileceğini vurguladı.

Programın sonunda son kursta eğitim alan sebze yetiştiriciliği kursiyerlerine sertifikaları takdim edildi. İkramlarla program sona erdi.