Trafiğe çıkan tarım araçlarına dikkat

Trafiğe çıkan tarım araçlarına dikkat
 Ülkemizde her yıl meydana gelen trafik kazalarında, birçok insan ölüyor yada yaralanıyor. Bu trafik kazalarının bir kısmı da, karayolunda trafik kurallarına uymadan ve yeterli teçhizatı olmadan seyreden traktörlerden kaynaklanmakta.Sarayönü...

 

Ülkemizde her yıl meydana gelen trafik kazalarında, birçok insan ölüyor yada yaralanıyor. Bu trafik kazalarının bir kısmı da, karayolunda trafik kurallarına uymadan ve yeterli teçhizatı olmadan seyreden traktörlerden kaynaklanmakta.

Sarayönü Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, tarımsal faaliyetlerin arttığı bu dönemde karayollarını yoğun şekilde kullanan traktör sürücülerle ilgili uyarılarda bulundu.

Hasat mevsimi olması nedeniyle birçok traktör ve saman balyası taşıyan kamyonlar nedeniyle trafikte aksamalar meydana gelebildiğini aktaran Korkmaz, şöyle konuştu: “Tarım memleketi olan ilçemizde hasat döneminde karayollarında yoğun bir traktör ve balya taşıyan araçlar oluyor.

Otomobilleri göre daha ağır hareket eden ve yolun önemli bir bölümünü kaplayan bu araçlar doğal olarak görüş mesafesini engelleyebiliyor ve trafikte aksamalara neden olabiliyor.

Bu nedenle hem traktör sürücülerinin hem de diğer sürücülerin herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi için daha çok dikkat etmesi gerekiyor.

Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve elem verici trafik kazalarına karışılmaması, ayrıca olabilecek kazaların önlenebilmesi ve cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalınmaması için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Traktör sürücülerinin;

-Traktörler özellikle şehirler arası karayollarına mümkün olduğunca çıkmaması, Çıkması gerekiyorsa da tam donanımlı olarak trafik kurallarına uygun bir şekilde çıkmaları.

-Traktörlerde flâşörlü, yanıp sönen sarı ışıklı dönerli uyarı lambası bulundurmaları,

-Traktör römorklarında iki adet arka işaret levhası (reflektör) bulundurmaları,

-Traktörlerinde ve donanımı olan römorklarında kuyruk ışıklarını çalışır vaziyette bulundurmaları,

-Traktöre en fazla bir adet römork takmaları ve yük üzerinde yolcu taşımamaları,

-Römorklara yola dökülecek ve diğer insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde yükleme yapmamaları,

-Şehirlerarası karayollarını geçiş amaçlı kullanmaları ve sürekli bu yolları işgal etmemeleri,

- Dar yollarda ve kontrolsüz kavşaklarda diğer motorlu araçlara geçiş hakkını vermeleri,

Ayrıca diğer sürücülerin de aceleci olmadan genel trafik kurallarına da uymaları gerekmektedir.