Trafik sigortasına 'ilk 6 ay' zam yok!

Trafik sigortasına 'ilk 6 ay' zam yok!
Sarayönü’nde sigorta sektöründe faaliyet gösteren Adem Özdemir, trafik sigortasında, bir kaza durumunda sigorta şirketlerinin ödeyeceği en fazla tazminat tutarını gösteren limitlerdeki yenileme sonrası maddi hasarlı kazalarda...

Sarayönü’nde sigorta sektöründe faaliyet gösteren Adem Özdemir, trafik sigortasında, bir kaza durumunda sigorta şirketlerinin ödeyeceği en fazla tazminat tutarını gösteren limitlerdeki yenileme sonrası maddi hasarlı kazalarda 36 bin TL olan araç başına limitin, 1 Temmuz 2019’a kadar aynen devam edeceğini söyledi. Bu durumun trafik sigortalarına gelecek zammın da önüne geçecek.

Yüzde 40 düştü

Özdemir yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi Nisan 2017’de yapılan yasal düzenleme sonrasında; devlet, zorunlu trafik sigortasının fiyatlarında azami fiyat uygulamasına geçilmesini sağlamıştı. Buradaki amaç yükselen trafik sigortası fiyatlarını aşağıya çekmekti. Bu uygulamanın ardından fiyatlarda yüzde 30 ila yüzde 40 aralığında indirim yaşanmıştı. Teminat limit tutarları da bu kapsamda belirleniyordu. Teminatlarda ilk yarıda değişikliğe gidilmemesinin ardından sektör temsilcileri trafik sigortası ücretlerinde bir zam beklemiyor. İkinci yarıda teminat limitlerinin artmasının ardından maliyetlerinin artacağına işaret eden sektörün, 1 Temmuz 2019 sonrasında ücretlerde bir artış talebi olacağı belirtiliyor." dedi.