Üretici 7.9 milyon destek aldı

Üretici 7.9 milyon destek aldı
Sarayönü ilçesi genelinde geçtiğimiz dönem içerisinde hayvancılık alanında çiftçiler, devlet desteği olarak toplam 7 milyon 943 bin 979 lira aldı.Toplam 16 farklı kalem altında üreticilere verilen destekler içerisinde, ekonomik...

Sarayönü ilçesi genelinde geçtiğimiz dönem içerisinde hayvancılık alanında çiftçiler, devlet desteği olarak toplam 7 milyon 943 bin 979 lira aldı.

Toplam 16 farklı kalem altında üreticilere verilen destekler içerisinde, ekonomik ve kırsal kalkınma yatırımları yer almıyor. Üreticilere verilen destekleme kalemleri arasında, anaç koyun-keçi desteği, buzağı desteği, anaç sığır desteği, arı kovan desteği, hastalıktan ari ve onaylı işletme desteği, hayvan hastalığı tazminatı desteği, besilik erkek sığır desteği, besilik materyal üretim desteği (anaç sığır-buzağı), suni tohumlamadan doğan buzağı desteği, çiğ süt desteği, programlı aşı ve küpe uygulama desteği, su ürünleri desteği, sürü yöneticisi istihdamı desteği, atık desteği, yem bitkisi desteği bulunuyor.

Bu destekleme kalemlerinin başında 1 milyon 69 bin lira ile anaç koyun-keçi desteği, 3 milyon 753 bin lira ile çiğ süt desteği, 1 milyon 12 bin lira ile yem bitkileri desteği yer aldı. 7 milyon 943 bin 979 liralık hayvancılık desteklemelerinden 5 bin 736 üretici faydalandı.