Uyuşturucuyla mücadelede "Uyuma" dönemi

Uyuşturucuyla mücadelede "Uyuma" dönemi
Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, uyuşturucuyla etkin mücadele kapsamında "uyuma" projesinin hayata geçirildiğini söyledi. Akıllı telefon uygulaması “Uyuma” ile de vatandaşlar sokakta tanık oldukları uyuşturucu...

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, uyuşturucuyla etkin mücadele kapsamında "uyuma" projesinin hayata geçirildiğini söyledi. Akıllı telefon uygulaması “Uyuma” ile de vatandaşlar sokakta tanık oldukları uyuşturucu suçlarını tek bir butonla doğrudan polise bildirebilecek. Programa, vatandaşlık kimlik numarası ile girilecek. Vatandaşlar, bulunduğu yerin bilgisini yazıp butona bastığında narkotik birimlerine mesaj gelecek. Bu konuma en yakın polis ekibi yönlendirilecek. İhbarcının kimliği gizli tutulacak.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, uyuşturucuyla mücadelede yeni bir projenin hayat geçirildiğini duyurarak vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini söyledi. Yüzde 100 yerli imkanlarla oluşturulan akıllı telefon uygulaması “Uyuma” ile vatandaşlar sokakta tanık oldukları uyuşturucu suçlarını çok basit bir şekilde tek butonla doğrudan polise bildirebilecek. Programa, vatandaşlık kimlik numarası ile girilecek. Vatandaşlar, bulunduğu yerin bilgisini yazıp butona bastığında narkotik birimlerine mesaj gelecek. Bu konuma en yakın polis ekibi yönlendirilecek. İhbarcının kimliği gizli tutulacak.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, özellikle uyuşturucu şüphesi uyandıran bir şey görüldüğünde veya duyulduğunda hiç zaman geçirmeden bunu güvenlik birimlerine bildirmek durumunda olunduğunu vurguladı. 24 saat alarm halinde olduklarını ifade eden Korkmaz, “Özellikle evlatlarınızı okula gönderdiğinizde bütün güvenlik birimlerinin alarm halinde olduğunu, eve dönene kadar çocuklarımızın ’Güvenli okul, güvenli gelecek’ kapsamında eğitimlerini idame ettirme konusunda sorumluluğunu biliyor, buna göre hareket ettiğimizi de bir kere daha ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ile mücadelede hassasiyetin daha da arttırılmak istendiğini kaydeden Korkmaz, "'UYUMA' mobil uygulamasının amacı uyuşturucuyla mücadelede ihbar ayağını kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmaktır. UYUMA projesinin ismi 'Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu’dur." dedi.

Tek butonla ihbar

Sistemle ilgili bilgi veren Korkmaz, konuşmasında şunları kaydetti:

"Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, önce sisteme kaydoluyor. Uyuşturucuyla satışı ve kullanımıyla ilgili herhangi bir olay gözlendiğinde, vatandaşlarımız bu uygulamayla bildirimlerini kısa sürede yapıyorlar. Haber merkezimize sadece bildirim yapan vatandaşımızın telefon numarası düşüyor. Bu sayede konum belirleniyor ve bulundukları yere en yakın polis ekibi, olaya hızlıca müdahale ediyor."

İhbar eden kişinin bilgileri gizli tutuluyor

Emniyet Amiri Korkmaz, uygulamanın gizliliğine vurgu yaparak, "bu uygulamanın en önemli özelliği, bildirim yapan vatandaşlarımızın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalmasıdır. Bu konu, ihbar ve şikayetler noktasında vatandaşımızın en çok çekindiği konuydu. Bir uyuşturucu alışverişine şahit olan vatandaşlarımız, haklı olarak, başlarının derde girebileceği endişesiyle ihbarda bulunmaktan çekiniyorlardı. Bundan çekinmeyen de var, esasen çekinmemek de lazım. Biz tedbir olarak bunu ortaya koyduk. Bu uygulamayla kimlik bilgileri tamamen gizli kalıyor ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmiyor. Uygulamanın avantajlı yanı, bildirim yapabilmenin kolay olması ve tabi ki ekiplerimizin hızlı müdahalesinin sağlanabilmesidir. Herhangi bir yere gitmenize gerek yok, telefonla bir yerleri aramanıza, beklemenize gerek yok.” diye konuştu.