Virüs mağdurlarına 1,5 milyon lira

Virüs mağdurlarına 1,5 milyon lira
Sarayönü’nde koronavirüs pandemisi kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen vatandaşlara sosyal yardımlarla destek olundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine fazlar halinde 1000’er TL ödeme yaptı....

Sarayönü’nde koronavirüs pandemisi kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen vatandaşlara sosyal yardımlarla destek olundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine fazlar halinde 1000’er TL ödeme yaptı. Bununla ilgili olarak Sarayönü’nde ödemelerden 1.124 kişi faydalandı.

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan edinilen bilgiye göre ödemelerin fazlar halinde yapıldığı öğrenildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, ilk fazda 464 aileye 1000’er lira ödendiğini, yardımların PTT görevlileri tarafından adreslerine teslim edildiğini söyledi. Daha sonra sonuçlanan ikinci faz ödemeleri konusunda da bilgi veren Turan, ikinci fazla 332 ailenin 1000’er liralık sosyal yardımdan faydalandığını dile getirdi. Yardımların yine ilk fazda olduğu gibi PTT görevlileri tarafından adreslere teslim edildiği öğrenildi. Son fazda ise yardımlardan 328 kişi yararlandı. Toplamda 1.124 kişiye 1 milyon 124 bin lira ödeme yapıldı.

Turan, fazlar halinde ödenen yardımların yanı sıra Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan da 789 aileye 433 bin 300 lira ekonomik destek ödemesi yapıldığını ifade etti.