Yazın vazgeçilmez meyvesi: Karpuz

Yazın vazgeçilmez meyvesi: Karpuz
Sarayönü’nde yaz aylarını habercisi olan karpuz tezgahlarda boy göstermeye başladı.Karpuz denince akla gelen birkaç isimden biri olan Bekir Büyükatçeken, Sarayönülüleri yaklaşık ilk yerli karpuz ve kavunlarla buluşturdu. Mayıs...

Sarayönü’nde yaz aylarını habercisi olan karpuz tezgahlarda boy göstermeye başladı.

Karpuz denince akla gelen birkaç isimden biri olan Bekir Büyükatçeken, Sarayönülüleri yaklaşık ilk yerli karpuz ve kavunlarla buluşturdu. Mayıs ayında Sarayönülü vatandaşlarla buluşan yılın ilk yerli karpuzu ise müşterilerinden yoğun ilgi gördü. Yılın ilk hasadı olmasından dolayı fiyatı yaz dönemine göre daha yüksek olan karpuz, müşterileri tarafından şimdilik bir veya iki adet civarında alınabiliyor.

Sarayönü’nde karpuzculuk yapan Bekir Büyükatçeken, karpuz tadını özleyen vatandaşların ilgisinden memnun olduğunu belirtti. Büyükatçeken, “İnsanlarımızın vazgeçilmez yiyecekleri arasında önemli bir yer tutan karpuz, ülkemizde genellikle yaz mevsiminde yetişiyor. Karpuzumuzu Serik’ten, kavunumuzu ise Adana’da getirdik. Şimdilik karpuzun kilosunu 3,5-4 liradan satıyoruz. Bu fiyatlar, yaz aylarına girdikçe, hasat arttıkça yavaş yavaş düşer. Yaz aylarında bölgemizde üretilen karpuzların da piyasaya çıkmasıyla fiyatların iyice düşeceğini tahmin ediyoruz.” dedi.