Yeni imar kanunuyla neler değişecek?

Yeni imar kanunuyla neler değişecek?
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek, yeni imar kanunu kapsamında “Parsel bazında imar tadilatı artık yapılamayacak” dedi…Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık, İmar,...

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek, yeni imar kanunu kapsamında “Parsel bazında imar tadilatı artık yapılamayacak” dedi…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek, yeni imar kanunu teklifinin, imar, iskan, idari yargılama usulü, gecekondu, yapı denetimi gibi konularda önemli değişiklikler içerdiğini belirtti.

Yatay yapılaşmayı teşvik

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek, yatay mimariyi teşvik eden anlayışla daha estetik şehirler oluşturulması gerektiğini söyleyerek, “Belediyeler, hangi bölgede, ne kadar yükseklikte bina yapılabileceğini Temmuz 2021’e kadar tespit etmiş olacak. Yatay yapılaşmanın, kanunla da teşvik edilmesi sağlanacak.” diye konuştu.

Teklifle birlikte, artık parsel bazında imar tadilatının yapılamayacağını kaydeden Tahir Akyürek, küçük alanlarda kişilerin getirdiği imar değişiklik talepleri yerine, kişiyi değil bölgeyi öncelikle ele alan, şehri, bölgeyi bir bütün olarak düşünen, ada bazında imar tadilatının olacağını açıkladı.