Yol yapımında sezon tamamlandı

Yol yapımında sezon tamamlandı
Sarayönü Belediyesi, 2020 yılı içerisinde Sarayönü genelinde yaklaşık 110 bin metrekare yol yaptı. Bu yollardan 14 bin metrekaresi satıh kaplama asfalt, 88 bin 375 bin metrekaresi kilitli taş, 5 bin metrekaresi ise stabilize olarak...

Sarayönü Belediyesi, 2020 yılı içerisinde Sarayönü genelinde yaklaşık 110 bin metrekare yol yaptı. Bu yollardan 14 bin metrekaresi satıh kaplama asfalt, 88 bin 375 bin metrekaresi kilitli taş, 5 bin metrekaresi ise stabilize olarak yapıldı.

Sarayönü Belediyesi 2020 yol yapım sezonunu tamamladı. Belediyeye bağlı Fen İşleri ekipleri ilçe merkezinde ve taşra mahallelerde yıl boyu hummalı bir çalışma yürüttü. 2020 yılının sona ermesiyle yıl içerisinde yapılan yol miktarı da belli oldu.

Kilitli parke taş döşeme ve yol hizmetlerinin dağılımın her mahalleye eşit olarak paylaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Sarayönü Belediyesi olarak daha yaşanabilir bir Sarayönü için çalıştıklarını söyledi. Dökülen asfalt ve döşenen kilitli taşların cadde ve sokakları güzel bir görünüme kavuşturduğuna dikkat çeken Solak, “Sarayönü’nün daha yaşanabilir kent haline gelmesi için yeni sezonda da en iyi şekilde çalışacağız. Bu kapsamda tesisimizi yenileyerek kapasitemizi arttıracağız.” diye konuştu.

Gerçekleştirilen yol yapımı çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren Başkan Nafiz Solak, “Hatip mahallesine 6 bin 653 metrekare, Saraç mahallesine 1960 metrekare, Fatih mahallesine bin metrekare, Ladik mahallesine 12 bin 710 metrekare, Kurşunlu mahallesine 11 bin 512 metrekare, Bahçesaray mahallesine 21 bin metrekare, Ertuğrul mahallesine 2 bin 597 metrekare, Özkent mahallesine 12 bin 475 metrekare, Çeşmelisebil mahallesine 18 bin 467 metrekare kilitli parke taş ile yol yapıldı.” dedi.

Diğer yol yapım çalışmalarından da bahseden Solak, şöyle devam etti:

“Kadıoğlu-Boyalı mahallemizi birbirine bağlayan 12,5 kilometrelik yolu asfalt satıh kaplama ile yaptık. Kurşunlu mahallesinde Konevi caddesinde TOKİ konutlarının yapımı sırasında bozulan 700 metre uzunluğundaki yolu ve İnli mahallesindeki DÜÇ caddesinde 700 metre uzunluğundaki yolu asfalt satıh kaplama ile yaptık. Bunların yanında Ladik mahallesinde toplam 5 kilometre uzunluğunda yeni parsel yolları açarak stabilizesini gerçekleştirdik.”