Ziraat Odası karpuz tarlasını inceledi

Ziraat Odası karpuz tarlasını inceledi
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı ve Tarımsal Danışmanlık Hizmet Birimi, Beşgöz mevkisinde ekimi yapılan kavun karpuz tarlasını ziyaret etti.Sarayönü Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çiftçilerimiz;...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı ve Tarımsal Danışmanlık Hizmet Birimi, Beşgöz mevkisinde ekimi yapılan kavun karpuz tarlasını ziyaret etti.

Sarayönü Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çiftçilerimiz; Emre Çakıcı, Mevlüt Çelik ve Mehmet Ali Toy, 100 dekarlık bir alanda kavun ve karpuz yetiştiriciliği yapıyor. Çiftçilerimiz 20 kg fosfor içerikli alt gübre ve 20 kg azot içerikli üst gübre kullandıklarını, her hangi bir böcek ilacı kullanmadıklarını dile getirdi. Kavun karpuz veriminin ise ortalama dekara 4 ton ürün elde ettiğini söyledi. Karpuz fiyatı 900-1000 lira, kavun ise 1100-1300 lira arasında satış yaptığını söyledi.”

Yetiştiriciler sayesinde Sarayönü’nün kavun karpuz ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı, aynı zamanda şehir dışına da satış gerçekleştirildiği ifade edildi.