3 farkı 11 saniyede bulanların IQ'su en az 120 çıkıyor

3 farkı 11 saniyede bulanların IQ'su en az 120 çıkıyor
İki resim arasındaki üç farkı 11 saniye içinde tespit edebiliyorsanız keskin bir zekaya, şahin bakışlı gözlere sahipsiniz demektir. Belirlenen sürede bu üç farkı bularak, siz de zeka seviyenizi ve gözlem becerilerinizi ölçebilirsiniz. Haydi başlıyoruz…

Zeka düzeyini ölçen ‘Farkı bul’ etkinlikleri büyük ilgi görüyor. Bu etkinlikte size birbirine benzeyen, ancak üç fark bulunan iki görsel hazırladık. Belirlenen sürede bu farklılıkları bulmanız gerekiyor.

Bu zaman sınırı içinde iki resim arasındaki tüm farkları görebilen kişi başarılı olacaktır. Bu aktivite konsantrasyonunuzu artıracak ve bilişsel yeteneklerinizi geliştirecektir. Siz de gözlem becerilerinizi test etmek istiyorsanız, sadece saniyeye ihtiyacınız var.

3-farki-11-saniyede-bulanlarin-iqsu-en-az-120-cikiyor-1.jpg

İKİ RESİM ARASINDAKİ FARKLARI DİKKATLİCE İNCELEYİN
Yukarıdaki resim, ev işlerini yapmaya hazır bir hanımefendiyi tasvir ediyor. Görseller birbirinin aynı gibi görünse de iki görsel arasında 3 fark var ve bunları bulmak için 11 saniyeniz var.

Tüm farklılıkları bulmanın en iyi yolu, görüntüyü dikkatlice izlemek ve iki resim arasındaki farkı belirlemektir. Bazı farklılıklar kolayca görülebilse de, bazılarının fark edilmesi zor olabilir ve biraz araştırma gerektirebilir. Kaç fark tespit ettiniz? Farkları hızlı bir şekilde not edin, böylece daha sonra hesaplayabilirsiniz.

FARKLARI BULABİLDİNİ Mİ?
İyi gözlem becerisine sahip bireyler, zaman sınırı içindeki farklılıkların tamamını olmasa da büyük bir kısmını tespit edebilecektir.
Bu aktivite, mantıksal ve analitik düşünmeyi teşvik ederek ve bilişsel yetenekleri geliştirerek beyin için mükemmel bir egzersiz görevi görür. Tüm farklılıkları tespit ettiniz mi? Acele edin, sadece birkaç saniye kaldı.

İŞTE ZEKA OYUNUNUN CEVABI
Zaman sınırı sona erdi. Kaçınız zaman sınırı içinde tüm farklılıkları fark edebildi? 3 farkın ne olduğunu merak mı ediyorsunuz? O zaman aşağıdaki çözüme göz atın. İki resim arasındaki farklar şunlardır:

3-farki-11-saniyede-bulanlarin-iqsu-en-az-120-cikiyor-2.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ