Aracınızda sakın bulundurmayın! Cezası 1500 TL

Aracınızda sakın bulundurmayın! Cezası 1500 TL
Aksaray’da yapılan denetimlerde araçlarına siyah cam taktıran sürücülere ceza kesildi, cam filmleri söküldü. Yetkililer, getirdiği olumsuzluklar nedeniyle siyah cam filmlerinin çıkarılması gerektiğini belirtiyor

Bazı araç sahipleri güneşin zararlı etkilerinden korunmak, mahremiyet sağlamak ya da gözleri dinlendirmek için otomobillerine siyah cam filmi taktırıyor. Ancak, birçok sürücü siyah cam filminin yasak olup olmadığı konusunda kafa karışıklığı yaşarken, emniyet ekipleri yaptığı denetimle onlarca kişiye ceza yazdı.

Aksaray’da trafiğe uygunsuz seyreden araçlar kontrol edildi. Kazaların önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi ekipleri şehrin en işlek caddesinde uygulama yaptı. Görüş mesafesini yüzde 70’e kadar düşürmesi ve kazalara neden olabilmesi sebebiyle araçlarda film kontrolü gerçekleştirildi.

Kontrollerde durdurulan araçların birçoğunun ön camında koyu cam filmleri görülürken bekçi ve polis ekipleri bu araçlardaki cam filmlerini tek tek söktü.
Sürücülerin ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildiği denetimde ayrıca araçlarda trafiğe uygun olmayan aksesuar ve aydınlatma gibi kontroller de yapıldı.

Araçlarda abartılı egzoz ve havalı korna gibi uygunsuzluklar da kontrol edilirken birçok araca cam filmi ve uygun olmayan aksesuardan ceza kesildiği aktarıldı.

CAM FİLMİNİN CEZASI VAR
Araç cam filmi; sürücüye dışarıyı net bir şekilde gösteren fakat dışarıdan arabanın içerisini göstermeyen kaplama olarak tamamlanıyor.

Cam filmi cezası, 2024 yılında 1506 TL, ceza puanında ise 20 olarak belirlenmişti. Ceza kodu 30/1-b olan cezanın Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 63. Maddesinin son fıkrasında "Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camlarının üzerine renkli film tabakaları yapıştırması yasaktır" olarak belirtiliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ