Avrupa turu hayali kuran gençlere müjde! Şartlar belli oldu

Avrupa turu hayali kuran gençlere müjde! Şartlar belli oldu
Avrupa Komisyonu, gençlere trenle Avrupa ülkelerinde bedava seyahat imkanı sunuyor. Avrupa'yı Keşfet (DiscoverEU) programı kapsamında gerçekleştirilecek seyahatten Türk gençleri de yararlanabilecek. İşte başvuru şartları…

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Türkiye içinde bile seyahat imkanı bulamayan gençlere Avrupa Komisyonu’ndan güzel haber geldi. AB Komisyonu, “DiscoverEU” programı kapsamında gençlere, trenle ücretsiz seyahat imkanı sunacak.

AB Komisyonu, aralarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da olduğu 35 bin genç için trenle ücretsiz Avrupa turu düzenleyeceğini duyurdu. Gençler 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 tarihleri arasında, tam 30 gün boyunca bu Avrupa turunu değerlendirebilecek ve seyahat ettikleri her ülkede toplu taşıma, kültürel etkinlikler, konaklama, yemek, spor ve diğer alanlarda 40 binden fazla indirimden yararlanacak.

Türkiye için ayrılan 1.467 kişilik kotadan yararlanmak için başvurular 30 Nisan'da sona eriyor. Vize masrafları program tarafından karşılanıyor.

6 SORULUK TESTİ DOĞRU CEVAPLAYANLAR KATILABİLECEK
Başvuru yapmak isteyen gençler, "Avrupa Gençlik Portalı" üzerinden başvurularını gerçekleştirecek. Adaylar altı soruluk bir testi başarıyla tamamladıktan sonra başvuru hakkı kazanacaklar. Eğer gençler, testi doğru cevaplayabilirse 35 bin genç ücretsiz Avrupa turuna çıkacak.

Avrupa turuna katılma hakkı kazanan gençler, gitmek istedikleri rotaları tamamen kendileri belirleyebilecekler. Ayrıca, Yeni Avrupa Bauhaus ilkeleri çerçevesinde güzel, sürdürülebilir ve kapsayıcı şehir ve bölgeleri keşfetmek isteyenler için farklı güzergahlar da mevcut.

2018 tarihinde AB Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programına 1 milyondan genç tarafından başvuru yapıldı ve 284 bin ücretsiz seyahat kartı dağıtıldı. Bu program, gençlere Avrupa'yı keşfetme ve kültürel deneyimler yaşama fırsatı sunuyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ