Bu şekilde olmaz!

Bu şekilde olmaz!
Sezona şampiyonluk hedefiyle hazırlanan Sarayönü Belediyespor, bunun için gerekli olan form grafiği ve oyun yapısına bir türlü ulaşamıyor. Ligde dördüncü hafta geride kalırken, fikstür avantajını lehine kullanamayan yeşil...

Sezona şampiyonluk hedefiyle hazırlanan Sarayönü Belediyespor, bunun için gerekli olan form grafiği ve oyun yapısına bir türlü ulaşamıyor. Ligde dördüncü hafta geride kalırken, fikstür avantajını lehine kullanamayan yeşil siyahlılar, favori olduğu son iki karşılaşmada da dört puan kaybetti. Bu hafta kendi evinde Akşehirspor'u ağırlayan temsilcimiz, 1-1 berabere biten karşılaşmada 1 puana razı oldu. Sarayönü Belediyespor'un tek golünü Muhammet Özdemir attı. Temsilcimiz, karşılaşmanın genelinde vasat bir oyun sergiledi. İkinci yarıda kırmızı kart gören Alper Erkoç ise takımını 10 kişi bıraktı. Yeşil siyahlılar puan cetvelinde 5'nci sıraya geriledi.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 7'nci grupta dördüncü hafta maçları oynandı. Sarayönü Belediyespor, haftanın karşılaşmasında bir başka Konya temsilcisi olan Akşehirspor'u konuk etti. Maça golle başlayan Sarayönü Belediyespor, karşılaşmanın genelinde vasat bir oyun sergiledi. Duran toplarla etkili olmaya çalışan temsilcimiz, tehlikeli pozisyonlar yakalasa da ikinci golü bulamadı. İlk yarıda Sarayönü Belediyespor'un bir topu da direkten döndü.

İkinci yarıda oyun olarak dibe vuran yeşil siyahlılar, bunu üzerine bir de çıkan kırmızı kart ile 10 kişi kaldı. Son dakikalarda birkaç tehlikeli pozisyon bulan temsilcimiz, bu pozisyonları da değerlendiremeyince bir puana razı oldu. 1-1 berabere biten karşılaşmanın ardından hanesine 1 puan yazılan Sarayönü Belediyespor, puan durumunda 5'nci sıraya geriledi. İlk dört hafta için fikstür avantajına sahip olan Sarayönü Belediyespor, dördüncü hafta sonunda bu avantajı kullanamadı. İlk dört haftada 12 puan toplayarak iyi bir hava yakalamak isteyen yeşil siyahlılar, bunu başaramadı. Şu ana kadar iki galibiyet, iki beraberlik alabilen temsilcimizin, gelecek haftadan itibaren karşılaşacağı zorlu rakipler karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu oldu.

Karşılaşmaya golle başlayan Sarayönü Belediyespor, golü bulduktan sonra ilk üç haftaya paralellik gösteren bir oyun performansıyla sahada yer aldı. Orta sahada bir türlü üstünlük kuramayan ve pas oyunundan uzak bir görüntü sergileyen yeşil siyahlılar, rakibin de kötü olmasından dolayı karşılaşmadan bir puan çıkarabildi.

Sarayönü Belediyespor'un golü, Muhammet Özdemir'in fırsatçılığı ile 1'nci dakikada geldi. Özenç'in ara pasında top kaleciye gitti. Kaleci topu eline almakta oyalanınca fırsatçılığını konuşturan Muhammet, ayağının ucuyla topa dokunarak topu ağlara gönderdi: 1-0. 9'ncu dakikada Özenç'in kullandığı korner atışında Alper aşırttı, Muhammet'in kafa vuruşu kalecide kaldı. 15'nci dakikada Akşehirspor'da Batuhan'ın uzaktan şutunu kaleci Sercan iyi çıkardı. 26'ncı dakikada Alper'İn uzaktan şutu az farkla auta gitti. 37'nci dakikada Özenç'in korner atışında Serhat'ın kafa vuruşu üst direkten oyun alanına geri döndü. Topu önünde bulan Alper'in vuruşu, kalecinin müdahalesiyle kornere çıktı. 43'ncü dakikada Özenç'in defans arkasına gönderdiği topta, Mustafa Sayan'ın şutunu kaleci iyi çıkardı. İlk yarı Sarayönü Belediyespor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda vasatı aşamayan Sarayönü Belediyespor, 85'nci dakikanın ardından etkili olabilse de galibiyet golüne ulaşamadı. Akşehirspor, beraberliği 58'nci dakikada yakaladı. Yunus'ın ceza sahası önünde rakibine yaptığı faulde frikik kazanan Akşehirspor'da topun başına geçen Emre, güzel bir gole imza attı. 74'ncü dakikada sorumsuz bir hareketle rakibine vuran Alper, kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Son nefeste açılan yeşil siyahlılarda, 86'ncı dakikada Mustafa Sayan'ın uzun taç atışında Yunus'un indirdiği topu önünde bulan Serkan, bomboş pozisyonda topu kalecinin üzerine vurdu. 87'nci dakikada ceza yayı içinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan, barajı geçemedi. 88'nci dakikada Serkan'ın şutu defansa çarparak az farkla kornere gitti. 90+2'de Sercan'ın kullandığı serbest vuruşta Muhammet topu ceza sahasına indirdi. Topu önünde bulan Mustafa Baştin, vuramadı. 90+4'ncü dakikada Sercan'ın serbest vuruşunda Muhammet'in vuruşu defanstan döndü. Dönen topta Yunus'un kafa vuruşu az farkla auta gitti. Karşılaşma bu şekilde sona erdi.

TAKIMLAR                  O       G         B         M         A         Y         P

1.Isparta Davrazspor     4       3          1          0          10        2          10

2.Serik Bld                    4       3          1          0          9          3          10

3.Manavgat Bld             4       3          0          1          9          2          9

4.Silifke Bld                  4       3          0          1          11        9          9

5.Sarayönü Bld              4       2          2          0          7          4          8

6.Karaman Bld              4       2          1          1          4          3          7

7.Kepez Bld                  4       2          0          2          3          4          6

8.Akşehirspor                4       1          2          1          5          5          5

9.Mut İdman Yurdu       4       1          1          2          7          6          4

10.Anamur Bld              4       1          1          2          3          7          4

11.B.B.Oğuzhanspor     4       0          2          2          2          8          2

12.Gölhisarspor             4       0          1          3          0          4          1

13.Ereğlispor                 4       0          1          3          3          9          1

14.Manavgatspor           4       0          1          3          2          9          1

TOPLU SONUÇLAR: Silifke Bld-Manavgatspor: 5-1 , Gölhisarspor-Manavgat Bld: 0-2, Sarayönü Bld-Akşehirspor: 1-1, Isparta Davrazspor-Anamur Bld: 4-0, Mut İdman Yurdu-B.B.Oğuzhanspor: 4-0, Serik Bld-Eğlispor: 2-1, Kepez Bld-Karaman Bld:1-0.

GELECEK HAFTA: 22 Ekim 2017 Pazar saat 15:00 Manavgat Bld-Sarayönü Bld, Manavgatspor-Gölhisarspor, Ereğlispor-Kepez Bld, B.B.Oğuzhanspor-Serik Bld, Anamur Bld-Mut İdman Yurdu, Akşehirspor-Isparta Davrazspor, Karaman Bld-Silifke Bld.