Çamaşır makinesine her seferinde 1 kaşık ekleyin, faturanızı düşürün

Çamaşır makinesine her seferinde 1 kaşık ekleyin, faturanızı düşürün
Kalabalık bir evde yaşıyorsanız ve sık sık çamaşır yıkıyorsanız, elektrik faturanız da muhtemelen yüksek geliyordur. Çamaşır makinenizin fazla çalışmasından dolayı gelen yüksek faturanızı düşürmek elinizde. Nasıl mı? Ayrıntılar haberimizde…

Çamaşır makinenizin hem çamaşırlarınızı güzel yıkamasını hem de elektrik faturasından tasarruf etmesini ister misiniz? Makinenize 1 kaşık eklediğinizde olanlara inanamayacaksınız.

2-004.jpg

Haberciniz'de yer alan bilgilere göre, çamaşır makinelerindeki elektrik tüketiminin yüzde doksanını, makinenin suyu ısıtmaya çalışırken harcadığı enerji oluşturuyor.

Makineniz, beyazları, çarşafları ve havluları 50 ya da 60 derecede yıkarken büyük oranda elektrik tüketir ve fatura bedeli hızla yükselir. Ancak, çamaşır makinesinin içine 1 kaşık karbonat eklemek çamaşırların daha düşük ısıda daha hızlı ve güzel temizlenmesini sağlayabilir ve faturada 50-100 TL tasarruf edebilirsiniz.

1.png

FATURANIZI DÜŞÜRMEK İÇİN BUNLARI YAPIN
Elektrik faturasını düşürmek için tavsiyeler;
- Çamaşırları azar azar yıkamayın, yani makineyi 3 kez çalıştıracağınıza 1 kez çalıştırmak için renklere göre biriktirerek yıkama yapın.
- Uzun program kullanırken çok yüksek ısılar tercih etmeyin, bu programlar daha çok su tüketir ve haliyle daha çok suyun ısınması gerekir.
- Çamaşır makinenizi çok yüksek sıkma ayarıyla kullanmayın, hem makine çabuk eskir hem daha çok elektrik tüketimi olur. 600 devir sıkma idealdir.
- Yeni çamaşır makinesi alacaksanız mutlaka enerji tasarruflu modelleri tercih edin.
- Daha yüksek ısı daha çok temizlik demek değildir. Günlük giysiler için 30 derece ideal yıkama sıcaklığıdır. Bulaşıcı bir hastalık ya da başka bir sorun yoksa çok yüksek ısı kullanmanıza gerek yok.