ÇPAL kariyer günlerini başlattı

ÇPAL kariyer günlerini başlattı
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrencilerinin kendilerine daha uygun olan mesleği seçebilmelerinde yardımcı olmak için Kariyer Günleri Projesi'ni hayata geçirdi.Öğrencilerin farklı mesleklerle ilgili bilgi edinmesi ve...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrencilerinin kendilerine daha uygun olan mesleği seçebilmelerinde yardımcı olmak için Kariyer Günleri Projesi'ni hayata geçirdi.

Öğrencilerin farklı mesleklerle ilgili bilgi edinmesi ve kendilerini daha mutlu hissedebileceği mesleklere yönelmesi için başlatılan Kariyer Günleri projesinde farklı mesleklerden birçok isim, mesleğini ve tecrübelerini öğrencilere aktaracak.

Her hafta farklı meslek gruplarından isimleri konuşmacı olarak ağırlayacak olan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, projenin ilk haftasında İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Mali Müşavir İshak Eşiyok ve Avukat Mehmet Kozan'ı davet etti. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa katılan konuklar, öğrenim hayatından mesleğinin ayrıntılarına kadar birçok birikimini ve tecrübesini öğrencilere aktardı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, öğrencilere prensip edinmeleri konusunda öneride bulunarak yaptığı konuşmada, "öğretmen bir muma benzer. Çevresini aydınlatırken kendisini bitirir. Bu meslek en güvenilir meslektir. İnsanlar kimseye emanet edemediği çocuklarını, öğretmenlere emanet eder. ekonomik özgürlüğünüzü edinmeniz gerekiyor. Seçilen olmayın, seçen olun. Hafif taş olmayın, ağır bir kaya olun. Hepiniz bizim geleceğimizsiniz. Her insan hata yapar önemli olan hatayı fark edip dönebilmektir. Başarılı olduğu kadar bilinçli, güzel ahlaklı gençlere ihtiyacımız var." dedi.

Mali Müşavir İshak Eşiyok ise öğrencilere muhasebeciliği ve mali müşavirliği anlattı. Eşiyok konuşmasında, sektörlerinde ara eleman konusunda problem yaşadıklarını belirterek ciddi bir açık bulunduğunu söyledi. Öğrencilerin muhasebe bölümünü gönül rahatlığı ile seçebileceğini kaydeden Eşiyok, Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesindeki muhasebe bölümünün ara eleman ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.

Haftanın son meslek tanıtımını avukatlık oluşturdu. Avukat Mehmet Kozan, avukatlık mesleğini anlatırken, hakimlik ve savcılığa nasıl geçilebileceği konusunda merak edilen sorulara cevap verdi. Kozan konuşmasında, "Ben sağlık meslek lisesi mezunuyum ancak imkansızlıklara rağmen hukuk fakültesini biraz gayret ile kazanabildim. Sizin işin bu daha kolay. Benim size en büyük önerim sevdiğiniz mesleği seçmeniz. Özellikle kız çocuklarının okuması gerekiyor. Çünkü kızların bir güvenceye erkeklerden daha çok ihtiyacı var. Kitap okumak çok önemli. Kesinlikle okuyun." şeklinde konuştu.