Sarayönü İHL’de ‘Hedef YKS-Hedef LGS’ Projesi

Sarayönü İHL’de ‘Hedef YKS-Hedef LGS’ Projesi
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve imam hatip liselerindeki başarıyı daha da artırmayı hedefleyen "Hedef YKS-Hedef LGS" projesinin tanıtım semineri, Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda gerçekleştirildi.

Çarşamba günü Sarayönü’de bulunan imam hatip liseleri ve imam hatip okullarındaki Okul Koordinatörleri ve Rehber Öğretmenlerinin katılımıyla düzenlenen seminerde, proje hakkında detaylı bilgi verildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Koordinatörleri Esin Harman ve Hasan Hüseyin Kocabıyık tarafından anlatılan proje, imam hatip liselerinin ve imam hatip ortaokullarının Türkiye genelindeki yükselen başarısına daha da katkı sağlamayı amaçlıyor.

Projenin içeriğinde, okullardaki Rehberlik Öğretmenlerinin yanında diğer öğretmenlerden 1 Koordinatör Öğretmen belirleniyor.

mehmet-bugukegen-seminer-2.jpg

Ayrıca, Akademik Takip Komisyonu adı altında bir komisyon kurularak tüm öğretmenler projenin paydaşı oluyor. Her öğrenci için Soru Rehber Öğretmeni ve Sınav Rehber Öğretmeni görevlendirilirken, öğrencilere okullarda verilen DYK eğitimlerinin yanında belirli aralıklarla okul içi ve dışında kamplar düzenleniyor.

Projede, öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları kazanım sınavları tek tek değerlendirilerek analiz ediliyor ve velilerin de projeye dahil edilerek katkı sağlaması hedefleniyor. Pilot okullarda uygulandıktan sonra tüm imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında uygulanmaya başlanan bu proje, Sarayönü İmam Hatip Liselerinde başarıyı artırmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Mehmet Büyükeğen A.İ.H.L müdürü Fatih Koyuncu proje ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Bu proje, öğrencilerimizin gelecekleri için büyük bir fırsat sunuyor. İmam hatip liselerinde başarıyı daha da artırmak ve öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık sürecini en iyi şekilde yönlendirmek amacıyla yürütülen bu proje, okulumuzda heyecanla karşılandı. Öğrencilerimizin mesleki ve akademik hedeflerine ulaşmaları için elimizden gelen desteği sağlayacak ve onları bu süreçte en iyi şekilde yönlendireceğiz. Bu projenin, öğrencilerimizin başarılarına olumlu katkılar sağlayacağına inanıyor ve projenin başarılı bir şekilde uygulanması için tüm ekibimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı