Elektrikli ısıtıcılar için kritik uyarı! Bunu sakın yapmayın

Elektrikli ısıtıcılar için kritik uyarı! Bunu sakın yapmayın
Elektrikli ısıtıcılarını bazı durumlarda tehlike saçtığına dikkat çeken uzmanlar, ısıtıcıların verimli kullanması ve olası kazalara neden olmaması için bazı tavsiyelerde bulundu. İşte elektrikli ısıtıcınızı verimli kullanmanın yöntemleri…

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte evlerde ya da işyerlerinde kullanımı artan elektrikli ısıtıcılar için önemli bir uyarı geldi. Uzmanlar, “Isınayım derken, kötü sürprizlerle karşılaşmayın” dedi.

Sonbaharda kaloriferlerin henüz yanmaya başlamadığı, sobaların da kurulmadığı günlerde kurtarıcı olan elektrikli ısıtıcıların bir zararı ortaya çıktı. Isıtıcıların 3 saatten fazla elektrik prizinde takılı kalmasının bazı sorunları da beraberinde getireceği bildirildi.

Elektrikli cihazların uzun süre prizde takılı kalmamasını tavsiye eden uzmanlar, cihazların 3 saatten sonra kapatılması ve dinlendirilmesi önerisinde bulundu.

Elektrikli cihazların doğru doğru kullanılmadığı durumlarda yangın gibi olaylara sebebiyet verebildiğine dikkat çeken uzmanlar, “Uzun süre prizde takılı kalan elektrikli cihazların elektronik aksamlarında arızalar meydana gelebiliyor. Bu da yangınlara sebebiyet verebilir. O nedenle cihazınızı uzun süre çalıştırmak yerine 3 saatte bir kapatmalı, hatta prizden çekmeniz, istenmeyen durumları önleyecek, ısıtıcınızın ömrünü de uzatacaktır” diye konuştu.

Uzmanlar, elektrikli ısıtıcı seçerken de devrilme gibi durumlarda otomatik olarak kapanan cihazların tercih edilmesini tavsiye etti.