Esnafı rahatlatacak haber! Kredi limitleri yükseltildi

Esnafı rahatlatacak haber! Kredi limitleri yükseltildi
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi tarafından Halkbank aracılığı ile esnaflara verilen kredi limitleri 650 bin liraya yükseldi.

Genel seçim sonrası kemer sıkma politikası ile birlikte sıfırlanan ve Ağustos ayında yeniden açılan limitler 500 bin lira olarak belirlenmişti. Ağustos ayı ile birlikte kurum aracılığıyla esnaflara yüzde 12.5 faiz oranı 60 ay vade ile 500 bin liraya kadar kredi verilebiliyordu. Son yapılan güncelleme ile kredi miktarı 650 bin liraya yükseltilirken, faiz oranı ise yüzde 22 olarak belirlendi.

2023/10/08/esnaf-kefalet-emrullah-2.jpg

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Emrullah Yalçın, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ekonomimizin sıkıntılı bir süreçten geçtiği göz önüne alınarak esnaf ve sanatkarlarımızın kullandığı kooperatif üst limitimiz 150 bin lira daha arttırılarak kooperatif ortaklarımızın kullanabilecekleri azami limitler 650 bin lira yükseltilmiştir. Yeni kararla birlikte bazı sektörlerin kredi limitleri de arttırıldı. Taşımacılık sektörlerinde yük taşımacılığı, minibüsçülük, servisçilik, taksicilik, iş makinesi işletmeciliği gibi nace koduna sahip esnaf kollarında üst limit tekrar 650 bin liraya yükseltilmiş oldu. Yeni kararların başta ilgili esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı bereketli kazançlara, ticaretlerinde büyümeye ülke ekonomisine ilave katkıya daha çok üretip ülke refahını ve istihdamı artırmaya vesile olmasını temenni ediyorum.”

Ülkenin ekonomik olarak zor günlerden geçtiği bu dönemlerde kooperatifin tüm gücü ile esnafların yanında olduğunu belirten Başkan Yalçın, ”Faiz oranları güncellenmesine rağmen, hala bankaların yarı oranında. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimi olarak esnaf ve sanatkarlarımız için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İlçemize Halkbank şubesi kazandırmak adına temaslarımız da devam ediyor. Kooperatif olarak esnafımızın kara gün dostuyuz.” dedi

Etiketler :