Hayat sigortasından prim iadesi alabileceğinizi biliyor muydunuz?

Hayat sigortasından prim iadesi alabileceğinizi biliyor muydunuz?
Geleceklerini garanti altına almak isteyenlerin yaptırdığı hayat sigortasında ödediğiniz primi geri alabileceğinizi biliyor muydunuz? Nasıl mı? İşte detaylar…

Vefat, maluliyet, tehlikeli hastalık veya işsizlik gibi üzücü durumlar da hayata dair. Hayat sigortası, poliçeniz süresince bu gibi durumlar yaşamanız halinde size belirlediğiniz lehtarlara veya kanuni varislerinize poliçede belirtilen teminat tutarında bir ödeme yaparak, geleceklerini teminat altına alıyor.

Hayat sigortası yaptıran çoğu tüketici, Kredi Hayat Sigortasında prim iadesi alınabileceğini bilmiyor. olayinkolayi.com/blog sayfası, tüketicilere, bu konuda rehberlik ediyor. Kredi kullanacakların önünde sigortalı ve sigortasız olmak üzere iki ayrı kredi teklifi alma seçeneği bulunuyor. Kredi Hayat Sigortası yaptıran çoğu kişi ise, sigorta ücretinin geri alınıp alınamayacağını merak ediyor.

Kredi borcu kapatıldığında müşteriden talep gelmediği durumda, sigorta için ödenen fazladan primler de finans kuruluşunda kalabiliyor. Kredi borçlarını vade bitiminden erken kapatan ve hayat sigortası iadesi almak isteyenler, dilekçe ile geri ödeme talep edebiliyor. Eğer söz konusu finans kuruluşu iade konusunda zorluk çıkarırsa, tüketici hakem heyetlerine başvuruda bulunmak da mümkün.

Kredi hayat sigortalarını olayinkolayi.com üzerinden yaptıranlar ise, bu tarz zorluklarla karşılaşmadan hak ettikleri prim iadelerini kolayca geri alabiliyor.