Hazreti Mevlana VUSLAT VAKTİ'nde anıldı

Hazreti Mevlana VUSLAT VAKTİ'nde anıldı
7 Aralık Perşembe günü başlayan Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri 17 Aralık'ta gerçekleşen Şeb-i Arus ve Sema Ayini Şerifi icrası ile son buldu.

Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda sanatçı Ahmet Özhan tasavvuf müziği konseri verdi. Yerli yabancı birçok katılımcı, Özhan'ı performansından dolayı alkışladı.

hazreti-mevlana-vuslat-vaktinde-anildi-9.jpg

Törende, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Mesnevi sohbeti yaptı.

Geçirdiği trafik kazasında 4 Aralık'ta hayatını kaybeden Türk Tasavvuf Topluluğu semazenlerinden 14 yaşındaki Emir Kağan Bektaş'ın yeri boş kaldı.

hazreti-mevlana-vuslat-vaktinde-anildi-3.jpg

Küçük semazenin, hırka ve sikkesi postun üzerine bırakıldı.

Tören, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nca icra edilen "Mevlevi Ayini Şerifi" ile sona erdi.

hazreti-mevlana-vuslat-vaktinde-anildi-14.jpg

Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

hazreti-mevlana-vuslat-vaktinde-anildi-6.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :