Kanlı ay tutulması ne zaman gerçekleşecek? Türkiye’den görülebilecek mi?

Kanlı ay tutulması ne zaman gerçekleşecek? Türkiye’den görülebilecek mi?
Parçalı ay tutulması olarak da bilinen kanlı ay tutulması, astroloji takipçileri ve bu muhteşem doğa olayını izlemek isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, kanlı ay tutulması ne zaman ve saat kaçta gerçekleşecek? Kanlı ay tutulması Türkiye'den görülecek mi? İşte bütün detaylar…

Ayın dünyanın gölgesine girmesiyle gerçekleşen ve parçalı ay tutulması olarak da bilinen "Kanlı Ay Tutulması" yaklaşıyor. Meraklıları tarafından heyecanlı bekleyiş başlarken, kanlı ay tutulmasının Türkiye’den de görülüp görülmeyeceği araştırılmaya başlandı.

image-2023-10-25t16-07-23-537z.png

2023 yılının ilk ay tutulması Mayıs ayında gerçekleşmişti. Yılın ikin ay tutulması olan kanlı ay tutulması ise Kandilli Rasathanesi 2023 yılı gök olayları takvimine göre 28-29 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Tutulma saat 21:01'de başlayacak ve 01:26'da sona erecek.

image-2023-10-25t16-07-30-381z.png

TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ?
Asya'nın en doğusu ve Avustralya’da tutulma devam ederken ay batacak. Asya, Avrupa Afrika’da tamamı izlenecek. Afrika'nın en batı ucu, Atlas Okyanusu ve Amerika kıtasının doğusunda tutulma devam ederken ay doğacak. Parçalı ay tutulması Türkiye'den de izlenebilecek.

image-2023-10-25t16-09-50-461z.jpg

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?
Ay tutulmasında dünyanın güneş ile ay arasında girerek ayın tamamıyla dünyanın gölgesi altında kaldığı yörünge konumunda ortaya çıkıyor. Bu konumda Güneş ışınlarının aya ulaşması engellendiğinden ay yalnızca dünyanın atmosferinden mavi bir filtreyle yansıyan ışıkla aydınlanıyor ve bu yüzden kızıl bir görünüme bürünüyor. Gökbilimciler ayın bu durumuna "Kanlı Ay" adını veriyorlar.

untitled.jpg

28 EKİM PARÇALI AY TUTULMASININ BURÇLARA ETKİLERİ

Parçalı ay tutulması olarak da bilinen kanlı ay tutulmasının burçlara etkileri de merak ediliyor.

28 Ekim 2023 tarihinde meydana gelecek olan ay tutulması, astroloji açısından önemli bir gökyüzü olayı olarak görülüyor. Gökyüzü boğa burcunda gerçekleşecek bir parçalı ay tutulmasına ev sahipliği yapacak. Bu tutulma, özellikle sabit burçları (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) daha yoğun etkileyebilir. Bu dönemde insanlar duygusal dalgalanmalar, değişimler ve dönüşümler yaşayabilirler.

Boğa burcundaki Ay tutulması, maddi konular, değerler, güvenlik ihtiyacı ve duygusal istikrar konularını gündeme getirebilir. İnsanlar bu dönemde finansal durumlarını, ilişkilerini ve hayatlarını değerlendirme eğiliminde olabilirler. İnsanlar bu dönemde içsel seslerine daha fazla kulak vermeli, sezgilerini takip etmeli ve gerekirse hayatlarında gerekli düzenlemeleri yapmalıdırlar.

untitled-2.jpg

İşte parçalı ay tutulmasının burçlara göre etkileri:

Koç: İlişkiler ve ortaklıklar konusunda değişiklikler ve dönüşümler yaşanabilir. İkili ilişkilerdeki dengesizlikler göz önüne çıkabilir.

Boğa: Kişisel hayatınızda ve sağlığınızda bazı değişiklikler yaşanabilir. Alışkanlıklarınızı gözden geçirme zamanı olabilir.

İkizler: Aşk hayatınızda ve yaratıcı projelerinizde bazı önemli gelişmeler yaşanabilir. Çocuklarla ilgili konularda dikkatli olun.

Yengeç: Aile hayatınızda ve evinizle ilgili konularda değişiklikler meydana gelebilir. Ebeveynlerinizle ilişkileriniz ön plana çıkabilir.

Aslan: İletişimle ilgili konularda bazı zorluklar yaşanabilir. Kardeşlerle ilişkiler gerginleşebilir.

Başak: Finansal konularda dikkatli olmanız gereken bir dönem. Gelir ve giderler arasındaki dengesizlikleri gözden geçirin.

Terazi: Kişisel hedefleriniz ve dış görünüşünüzle ilgili konularda değişiklikler yaşanabilir. Yeni başlangıçlar yapmak için iyi bir zaman olabilir.

Akrep: Spiritüel konularda ve içsel dünyanızda bazı dönüşümler yaşayabilirsiniz. Geçmişle yüzleşme zamanı olabilir.

Yay: Sosyal çevrenizde ve arkadaşlık ilişkilerinizde bazı değişiklikler yaşanabilir. Yeni insanlarla tanışabilirsiniz.

Oğlak: Kariyer ve hedeflerinizle ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir. Üstlerinizle ilişkileriniz önem kazanabilir.

Kova: Eğitim ve seyahatle ilgili konularda değişiklikler yaşanabilir. Yeni perspektifler kazanabilirsiniz.

Balık: Ortak finansal konularda dikkatli olmanız gereken bir zaman. Miras, kredi ve vergi konularında gelişmeler yaşanabilir.