Karar zamanı! Son söz seçmenin

Karar zamanı! Son söz seçmenin
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sarayönü’nde de Pazar günü yerel seçim heyecanı yaşanacak. Sarayönü'nde seçmenlerin ve siyasilerin sonucunu aylardır merakla beklediği 31 Mart Yerel Seçim sonuçları için Pazar günü gözler sandıklarda olacak.

Sarayönü'nde seçimlere katılan 11 belediye başkan adayı, 66 belediye meclis üyesi adaları, şu ana kadar adınız duyurmuş 26 mahalleye 79 Muhtar adayı ve seçmenler mesai saati bitip sandıkların açılmasını sabırsızlıkla bekleyecek.

Adayların haftalardır gece gündüz demeden yürüttüğü seçim çalışmaları sürecinin ardından 31 Mart Pazar günü son sözü seçmen söyleyecek.

11 adayın belediye başkanı olabilmek için yarışacağı seçimde 21 bin seçmen 77 sandıkta Pazar günü, saat 08.00-17.00 arasında oylarını kullanacak.

Sarayönü'nde seçmen, 31 Mart pazar günü gideceği sandık başında son sözü söyleyecek. Önümüzdeki 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçecek olan seçmenler, kararını verdikten sonra saat 17:00'de açılacak sandıklarda sonuç belirlenecek.

Sarayönü'nde 21 Bin Seçmen Sandık Başına Gidecek

Sarayönü’nde 21 bin 223 seçmen, önümüzdeki Pazar günü düzenlenecek olan yerel seçimler için sandık başına gidecek. Seçmenler, ilçe genelinde toplam 77 sandık ve 1 seyyar sandıkta oylarını kullanacaklar.

Sarayönü Merkez'de 7 bin 323, Ladik'te ise 7 bin 324 seçmenin kullanacağı oylar, belediye başkanlığı seçiminde belirleyici olacak.

Perşembe günü başlayan seçim yasaklarıyla ve propaganda serbestliği ile adaylar miting ve tv programlarında propaganda yapabilecek, ancak anket vb. seçmeni yönlendirebilecek veya yanıltabilecek yayınlar yasaklandı.

Adaylar, seçim öncesi son çalışmalarını tamamlayarak seçmenlerle doğrudan iletişime geçmeye odaklandılar. Seçim günü ilçede güvenlik önlemleri en üst seviyede olacak. Polis ekipleri ve jandarma, sandık bölgelerinde sıkı önlemler alacak.

Seçim sonuçları ise oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından açıklanacak. Sarayönü halkı, seçimi kazanacak belediye başkanını ve muhtarlarını heyecanla bekleyecek. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından seçilen adaylar göreve başlayacaklar.

Seçmen 5 oy kullanacak

Sarayönü'nün geçtiğimiz dönem Büyükşehir sınırlarına dahil olmasının ardından seçmenler 6 kez oy kullanacak. Sarayönü'nde sandık başına giden seçmen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, İlçe Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, Mahalle Muhtarlığı ve aza üyeliği seçimi için oy kullanacak.

Belediye başkanlığı seçimi için mavi renkli birleşik oy pusulası kullanırken, belediye meclis üyeliği seçimi için sarı renkli birleşik oy pusulası kullanılacak. Büyükşehir belediye başkanlığı için ise beyaz renkli birleşik oy pusulası kullanılacak. Bu pusulalar için ise sarı renkli zarf kullanılacak. Mahalle seçimlerinde mahalle muhtarı ile mahalle ihtiyar heyeti üyelerinin birlikte yazılı olduğu oy pusulası da diğer pusulalarla birlikte aynı zarfa koyulacak.

Nasıl oy kullanılacak

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecekler. Üzerinde TC kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüğünden alınacak nüfus kaydı gibi TC kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi şart olacak. Seçmenler, YSK'nın "www.ysk.gov.tr" internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

Oy kullanacağı sandığa gelecek olan seçmen, sandık kurulu başkanına kimliğini ve seçmen bilgi kartını verecek. Seçmen bilgi kağıdı bulunmayanların verdiği TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı ve benzeri kimlikler de sandık kurulu tarafından kabul edilecek. M

ühür, oy pusulasını ve zarfı alacak olan seçmen, kabine girerek, seçeceği parti ya da bağımsız adayın hanesine mührü basacak. Oy pusulasını zarfa koyacak olan seçmen sandığa oyunu attıktan sonra sandık kurulundaki listede, isminin karşısına imza atacak ve kimliğini alarak sandık alanından ayrılacak.

21 bin 223 oy kullanılacak

Sarayönü merkez ve taşra mahallelerinde 21 bin 223 seçmen, 77 sandıkta oy kullanacak. Sarayönü’nde mahallelerdeki seçmen sayısı şöyle: “Bahçesaray 382, Başhüyük 627, Boyalı 211, Büyükzengi 73, Çeşmeli sebil 748, Değirmenli 49, Ertuğrul 158, Gözlü 89, Kadıoğlu 615, Karabıyık 274, Karatepe 261, Kayıören 107, Konar 91, Kurşunlu 725, Kuyulu sebil 306 ,Özkent 535, Yenice kaya 377, Ladik 7365, Sarayönü 7428, Toplam 21 bin 223 seçmen”

Belediye Başkanlığı için 11 aday, Meclise 66 aday talip

2019 seçimlerde 7 adayın yarışa girdiği Sarayönü'nde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kesinleşmiş listelere göre 11 kişi belediye başkanlığına aday olurken, belediye meclis üyeliği için yedekler hariç 2’si bağımsız 66 kişinin ismi seçim kuruluna verildi.

Sarayönü belediye Başkan ve meclis üyesi adayları şöyle:

Bağımsız adaylar

İlçede bağımsız belediye başkan adayı Hasan Koçaş olurken, Hasan Derinsu ve Metin Topbaş bağımsız meclis üyeleri oldu

Cumhur İttifakının adayları

Cumhur İttifakı’nın Sarayönü’nde Belediye Başkan Adayı Nafiz Solak olurken, meclis üyesi listesi de ilçe seçim kuruluna verildi. Cumhur İttifakının meclis üyesi adayları, Asil Liste:

1-Murat Kesikdağ

2-Mahmut Keleş

3- Ali Güney

4-Bekir Uğur

5-Selami Çiçekler

6- Taner Atay

7-Akmil Şeflek

8- Hasan Hüseyin Elli

9- Hasan İnanır

10- Ali Karçaaltıncaba

11- Ramazan Badem

12- Nejmi Turan

13-Merve Keleş isimlerinden oluştu.

KONTENJAN:

1-Merve Türk Dayar

2- Hüseyin Tos

Saadet Partisi meclis üyesi listesi

Saadet Partisi’nin Sarayönü Belediye Başkan Adayı geçmiş dönem belediye başkanlarından Salih Ülker olurken, asil listede;

1- Yunus Çakır

2- Ahmet Gedek

3- Mesut Zeybek

4- İsmet Tokgöz

5- Ali Ülker

6-Edip Aydın

7- Kadir Küçükyangöz

8- Şaban Karakoç

9- Süleyman Çimen

10- Musa Babur

11- Harun Işık

12- Salih Kutlu

13- Mustafa Bacak

KONTENJAN

1-Beyhan Külahlı

2-Hasbi Kanıcı

Demokrasi ve Atılım Partisi meclis üyesi listesi

DEVA Partisi Sarayönü Belediye Başkan Adayı Eski Ziraat Odası Başkanı Merhum Fatih Karça’nın yeğeni Mahpeyker Feryal Karça olurken, parti toplam 10 kişiyi meclis üyeliğine aday gösterdi.

Partinin meclis üyeliği asil listesi;

1- Mustafa İnli

2-İlyas Kasay

3-Salih Öztürk

4-Harun Ayhan

5- Hacı Halil Büyüktoka

6- Hüsnü Tavlan

7-Muammer Kemancı

8- Ömer Özdemir

9- Memiş Er

10- Yasin İşçi’den oluşurken,

KONTENJAN

1-Ramazan Koçak

2-Fadime Adiloğlu

Yeniden Refah Partisi adayları

Yeniden Rerah Partisi’nin Sarayönü Belediye Başkan Adayı Necati Koç olurken, meclis üyesi listeleri de ilçe seçim kuruluna teslim edildi.

Partinin meclis üyesi adayları, Asil Liste:

1- Veli Kozan

2- Mustafa Derinsu

3- Emre Genç

4- Şükrü Büyükyılmaz

5- Mehmet Ateş

6- Mehmet Günay

7- Samet Kavak

8- İsmail Hakkı Öztürk

9- Hasan İkiler

10- Ahmet Alakuzu

KONTENJAN

1- Muammer Sarısaman

2-Muammer Sırlı

Zafer Partisi meclis üyesi listesi

Zafer Partisi Sarayönü Belediye Başkan Adayı Güllale Köz olurken, partinin belirlediği 4 aday şu isimlerden oluştu:

1- Abdullah Karacadağ

2- Veysel Biçer

3- Ahmet Taş

4- İlhan Oralalp

Diğer adaylar

Bunların dışında;

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Belediye başkan adayı; Süleyman Çorum, meclis üyesi adayı; Ömer Murat,

Bağımsız Türkiye Partisi Belediye başkan adayı; Halil Büyüközdemir, meclis üyesi adayı; Hüseyin Bakırcı,

Türkiye Komünist Partisi’nden Handan Sevim Demirayak,

Hür Dava Partisi’nden Yusuf Dayar,

Büyük Birlik Partisi’nden Emre Tunç,

Vatan Partisi’nden Zeynep Koyuncu

Hür Dava Partisi’nden, Belediye başkan adayı; Salih Cihan

Demokrat Parti’den, Belediye başkan adayı; Ali Ayvaz

Millet Partisi’nden Belediye başkan adayı; Bayram Tutar