Kışın damak çatlatan lezzeti şifa deposu çıktı

Kışın damak çatlatan lezzeti şifa deposu çıktı
Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestanenin faydaları saymakla bitmiyor. Her yaştan insanın sevdiği, dost sohbetlerine eşlik eden kestanenin tam bir şifa deposu olduğunu biliyor musunuz? İşte kestanenin faydaları…

Kış gelip de havalar soğuduğunda pek çoğumuzun bağışıklığı düşer, kendimizi yorgun hissederiz. Üşüme hissimizin de arttığı soğuk havalarda imdadımıza kestane yetişiyor.

Kestane kişinin günlük mineral ve vitamin ihtiyacını karşılaşacak mucize bir atıştırmalık. Kestane sayesinde kışın hissettiğiniz yorgunluk, üşüme gibi hislerden de kurtulmak mümkün.

1-002.jpg

İşte kış akşamlarında dost sohbetlerinde severek tükettiğimiz damak çatlatan o lezzetin faydaları…

- Kestanede önemli karbonhidratlar bulunduğunda yiyene enerji ve mutluluk verir.

- Düzenli kestane tüketen kişilerde kansızlık problemi son bulmaktadır.

- Demir eksikliği sorunu olanların kestaneyi sık olarak tüketmesi faydalıdır.

- Kestanede bulunan önemli miktardaki fosfor ve magnezyum kemiğin metabolizmasının desteklenmesini sağlar.

- Kestanenin lif oranı çok yüksektir. Bu sayede kestane tüketenler uzun süre tokluk hissini muhafaza ederler.
- Kestane kişiye tokluk hissi verirken kan şekerinin yükselmesine neden olmaz.

AŞIRI TÜKETİLDİĞİNDE ZARARLARI DA VAR
Kestane vücuda sayısız faydalar sağlarken aşırı tüketildiğinde kestane zararları da ortaya çıkabilmektedir. Kestane zararları kişiden kişiye değişiklik göstermekle beraber yine de kestanenin aşırı tüketimi tavsiye edilmez. Çünkü kestane fazla tüketildiğinde hazım sorunlarına neden olabilmektedir.

Şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanların kestaneyi belli bir limitte tüketmesi gerekmektedir. Aşırı tüketiminde ciddi sorunlar yaşayabilirler. Fazla kestane tüketen kişilerde zamanla damar sertliği sorunu oluşabildiğinden tüketimi sınırlı tutmak önemlidir. Kalp ve damar sistemi aşırı kestane tüketiminden zarar görebilir.

2-002.jpg

HAMİLELİKTE LİMİTİ AŞMAMAK KAYDIYLA FAYDALI

Kestane her yaştan ve dönemde kişiye faydalı olduğu için pek çok kişi kestane hamilelikte faydalı mı diye düşünmektedir. Hamilelikte kestane tüketimi limiti aşmamak kaydıyla oldukça faydalıdır. Çünkü kestanenin içinde bulunan mineral ve vitaminler hem anne adayının hem de bebeğin bağışıklık sistemine destek olurken bebeğin gelişimini de desteklemektedir. Hamilelikte pek çok kadının kâbusu olan bacak, kol ve ayaklarda oluşan şişkinlikler kestane tüketimiyle son bulabilir.