Sarayönü'nde yangın: Bahçeli ev kullanılamaz hale geldi!

Sarayönü'nde yangın: Bahçeli ev kullanılamaz hale geldi!
Konya'nın Sarayönü ilçesinde tek katlı kerpiç evde yangın çıktı. Konya'nın Sarayönü ilçesinde elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangında tek ev kullanılamaz hale geldi.

Sarayönü'nde Cuma vaktinde meydana gelen yangın itfaiye ekiplerinin uzun süren müdahalesinin ardından güçlükle kontrol altına alınabildi.

Yangın, Sarayönü Doğu İstasyon Mahallesi Ofis Caddesi 23 Nolu (Yeşil Camii karşısındaki) Halemi Ü. ait Sümbül Gül'ün kiracı olarak yaşadığı evde çıktı.

sarayonunde-kerpic-evde-yangin-1.jpg

Elektrik tesisatından kaynaklandığı düşünülen tek katlı ahşap çatılı kerpiç evdeki yangın esnasında evde Sümbül Gül'ün 5 çocuğu bulunuyordu.

Geçimini kağıt, plastik, pet vs toplayarak sağlayan ve eşinden ayrı yaşayan Sümbül Gül'ün dışarıda olduğu anda meydana gelen yangın esnasında evde kardeşlerine bakmakta olan 14 yaşındaki büyük kızı feryatlar ederek kardeşlerini birer birer dışarıya çıkardı.

Çocukların feryatlarını ve yükselen dumanları fark eden komşularının ihbarı üzerine olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

sarayonunde-kerpic-evde-yangin-4.jpg

Ahşap çatılı ve etrafında çok sayıda kağıt hurdası ve ağaçlar bulunan evde alevler bir anda her yeri sardı.

Olay yerine gelen polis patlama riskine karşılık çevreye güvenlik şeridi çekerken, 4 itfaiye aracı evin konumu gereği yangına güçlükle müdahale edebildi. 1 saati aşkın süren yangında ev kullanılamaz hale gelirken itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın yandaki diğer evlere de sıçramadan kontrol altına alınabildi.

sarayonunde-kerpic-evde-yangin-3.jpg

Aynı evde bir hafta önce yine elektrik kontağından çıktığı düşünülen bir yangın daha çıkmış ve büyümeden müdahale edildiği bilgisine de ulaşıldı.

Evine gelen Sümbül Gül ve çocukları yangın esnasında sinir krizleri geçirdi.

sarayonunde-kerpic-evde-yangin-6.jpg

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'a olay yerine gelerek Sümbül Gül ve çocuklarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Solak ailenin mağdur edilmeyeceğini ve belediyeye ait boş meskenlerden birine yerleştirileceği sözünü verdi

Etiketler :