Kuraklık Endişesi arttı! Yağmur Duasına çıkılacak

Kuraklık Endişesi arttı! Yağmur Duasına çıkılacak
Kurak geçen kış mevsiminin ardından Bahar ayları da yağışsız ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi çiftçileri endişelendiriyor. Sarayönü Gözlü ve Özkent mahallelerinde kuraklık sebebiyle Yağmur duası yapılacak.

Pazar günü gerçekleştirilecek olan etkinlikte, mahalle sakinleri ve çiftçiler bir araya gelerek, ellerini semaya açacak ve Rabbimizden bereket için yağmur duasında bulunacaklar. Bu dini ritüeli gerçekleştirmek üzere Sarayönü İlçe Müftüsü İbrahim Yazar ve Şube Müdürü Mustafa Akpınar’da etkinliğe katılacak ve duaları yönetecek.

Yağmur duası etkinliğine katılanlar, mevsim kuraklığının getirdiği zorluklarla başa çıkmak ve tarımsal faaliyetlerdeki sıkıntıları bir nebze olsun hafifletmek amacıyla toplanacaklar. Çiftçiler, bereketli bir yağmur duası ile tarlalarına hayat verecek yağışın özlemiyle dualarını dile getirecekler.

Müftü Yazar: "Yağmur Duasıyla Bereket İstiyoruz"

Sarayönü İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, Pazar günü Gözlü ve Özkent mahallelerinde düzenlenecek olan yağmur duası etkinliğiyle ilgili kısa bir açıklamada bulundu. Yazar, şunları dile getirdi:

"Pazar günü gerçekleştireceğimiz yağmur duasıyla, Rabbimizden bereket ve rahmet istiyoruz. Sarayönü'müzde yaklaşık bir aydır devam eden kuraklık ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık, çiftçilerimizi ve mahalle sakinlerimizi endişelendiriyor. Bu zorlu süreçte dualarımızla bir araya gelerek, birlik ve beraberlik içinde yağışın bereketini isteyeceğiz. Tüm mahalle sakinlerimizi ve çiftçilerimizi etkinliğimize davet ediyorum. Dualarımızı birlikte yükseltelim, İnşallah Rabbimiz dualarımızı kabul buyurur ve toprağımıza hayat veren yağmuru göndererek bizi bereketiyle onurlandırır." Dedi