Kuyruk yağı ile vazelini karıştırın, etkisine inanamayacaksınız!

Kuyruk yağı ile vazelini karıştırın, etkisine inanamayacaksınız!
Koyunların kuyruk bölgesinden elde edilen kuyruk yağı, çok sayıda faydasıyla öne çıkıyor. Kuyruk yağı vazelin ile karıştırıldığında ise sağlık için mucize etkiler sağlıyor. İşte Kuyruk yağının mucizevi faydaları…

Kuyruk yağı, ağır kokusu ve lezzeti nedeniyle birçok mutfakta tercih edilmese de sağlığa faydalarıyla pek çok kişinin yemeklerinden eksik olmuyor.

Kuyruk yağı, besin değeri nedeniyle hayvansal yağlar arasında en sağlıklısı olarak dikkat çekiyor. İçeriğinde omega yağ asitleri, potasyum, kalsiyum ve demir gibi önemli mineraller bulunduran kuyruk yağı, cilt sağlığına önemli katkılar sağlıyor.

1-001.jpg

Kuyruk yağının eklemler için de yararlı olduğu biliniyor. Eklem ağrısı ve iltihabını azaltmaya yardımcı olan kuyruk yağı aynı zamanda cildi nemlendiriyor ve onararak destekliyor.

Kuyruk yağı artık kuru ciltleri nemlendirmek veya dış etkenlere karşı koruma sağlamak amacıyla kullanılan vazelinle karıştırılarak kullanılıyor.

2-001.jpg

NASIL KULLANMALI?
Kuyruk yağı-vazelin karışımının cilt bakımına faydalarından yararlanmak istiyorsanız şu adımları izleyebilirsiniz:

- Bir miktar kuyruk yağını bir kapta eritin.
- Bir miktar vazelin ekleyin.
- Karışımı iyice çalkalayın.
- Karışımın üzerine pamuklu bez veya havlu serin.
- Karışımın cildinize masaj yaparak uygulayın.
- 15-20 dakika bekletin.
- Karışımı yıkayın.

3.jpg

Bu karışım hem cildinizi nemlendirecek hem de onaracaktır. Kuyruk yağı-vazelin karışımını haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ