Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Bölgesel destek geliyor?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Bölgesel destek geliyor?
Seçim öncesinde emekli aylıklarında beklenen iyileştirmeyi yapmayan AKP hükümetinin emeklilere bölgesel farklılıkları dikkate alarak ihtiyaçlar doğrultusunda destek sağlamak için çalışma başlattığı belirtildi. Peki emeklilere hangi destekler geliyor? İşte ayrıntılar…

AKP iktidarı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde beklentilerine cevap alamayan emeklilerin hezimetine uğradı. Emekli nüfusunun yüksek olduğu 20 ilin sadece 2’sinde seçimi kazanabilen AKP, emeklileri yeniden kazanabilmek için harekete geçti.

Ekonomim'den Canan Sakarya'nın haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilerin desteklenmesine yönelik yeni bir çalışma başlattı. Çalışmaya göre, emeklilerin bütçelerinde önemli yer tutan kira, enerji gibi gider kalemlerin destekleneceği öğrenildi.

Buna göre, desteklerden en düşük emekli maaşı alan ve ikinci bir geliri olmayan emekliler yararlanacak. Bu destekler emeklilerin yaşadıkları yer ve öncelikli ihtiyaçlarına göre farklılık gösterecek. Emeklilere verilecek destekler, kira, doğalgaz, elektrik, su, gıda şeklinde olabilecek. Halen çalışmaların devam ettiği, desteklerin tutarının ne olacağı hangi bölgede hangi desteklerin verileceği, bu desteklerin ne şekilde emeklilere aktarılacağına ilişkin detaylar çalışmanın tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak.

AKP kaynakları, emeklilerin destek beklentilerinin yaşadıkları bölgelere, illere göre farklılık gösterdiğine dikkat çekerken, Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan ve evi olmayan emeklilerin kira yardımı ihtiyacı bulunduğunu, kış şartlarının ağır ve uzun olduğu yerlerde doğalgaz, elektrik gibi enerji desteği verilebileceğini belirtti.

EMEKLİ AYLIKLARI NE OLACAK?
AKP'li kaynaklar emeklilere verilecek destekler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2024 bütçesinde yer alan sosyal destekler için ayrılan bütçenin kullanılacağını kaydetti. Şu anda bu konuda yasal bir düzenleme ihtiyacı öngörülmediğini de söyleyen AKP’li yetkililer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın koordinasyonunda desteklerin emekliye ulaştırılacağını ifade etti. 2024 yılında Bakanlık bütçesinden sosyal yardımlar için 497 milyar lira ayrılmıştı.

AKP kaynakları, seçimden önce gündemden düşmeyen emekli aylıklarında iyileştirmenin ise şu anda gündemlerinde olmadığını, temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranı dikkate alınarak artış yapılacağını dile getirdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ