Mücevherin hikayesi İstanbul’da dile geldi

Mücevherin hikayesi İstanbul’da dile geldi
İstanbul’da düzenlenen “İstanbul Jewelry Show”da mücevher üretiminde sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapan Responsible Jewelry Council İcra Direktörü Melanie Grant, bir mücevher ürününün 5 milyon kişiyi etkilediğini söyledi

Dünyanın en büyük 5 mücevher fuarı arasında sayılan “İstanbul Jewelry Show” anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Fuar kapsamında eş zamanlı olarak düzenlenen “Art For Jewellery - Inspiration Hub” etkinliğinde “Sürdürülebilirlik Mücevherde Neden Hayati Önemde?” konulu seminer gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında Mücevher Blog Yazarı ve Gazeteci Esther Ligthart moderatölüğünde gerçekleşen “Sürdürülebilirlik Mücevherde Neden Hayati Önemde?” konulu seminerde Responsible Jewelry Council İcra Direktörü Melanie Grant konuşmacı olarak yer aldı. Grant, bir mücevher ürününün 5 milyon kişiyi etkilediğini belirterek, “Firmalar ürünün üretilip son tüketiciye ulaştırıldığı tüketim zincirinin her adımında, sürdürülebilirliği yaptığı işin ve ürünün bir parçası haline getirmelidir. Tüketiciye de neyi nasıl yaptıklarını anlatmak zorundalar” dedi.

“MÜCEVHER BİR TUTKUDUR”
Sürdürülebilirlik kavramının detaylı olarak ele alındığı konuşmada Melanie Grant, “Hükümetler endüstrilerden belli bir noktada sürdürülebilirliğin olmasını isteyeceklerdir. Mücevher bizim hayatımızda yer alan en eski sanatlardan birini oluşturuyor. Sürdürülebilirlik birçok alanı içinde barındırıyor. Firmalar ürünün üretilip son tüketiciye ulaştırıldığı tüketim zincirinin her adımında, sürdürülebilirliği yaptığı işin ve ürünün bir parçası haline getirmelidir. Mücevher bir tutkudur ve hayatımızı güzelleştiriyor. Hikâye anlatımı çok büyük önem arz ediyor. İklim değişikliği artık hepimizin hayatında yer alan çok büyük bir problem. Bu nedenle hikâye anlatıcılığını öne çıkarmalıyız ve anlatmalıyız. Firmalar neyi nasıl yaptıklarını anlatmak zorundalar. Nereden nereye gelindiğinden ve bu süreçte olanlardan bahsedilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“KORONAVİRÜS SÜRECİ SEKTÖRÜ DERİNDEN ETKİLEDİ”
Grant konuşmasına şöyle devam etti: “Mücevher çok çok önemli bir pazar. Bir ürün yaklaşık 5 milyon kişiyi etkiliyor. Madencilik hep hayatımızda olacak ama hikayenizin hazır olması gerekiyor. Üretim sürecinden satışa kadar anlatmanız gerekiyor. Koronavirüs dönemi sektörü derinden etkiledi. Daralmalar yaşandı. Ben bu durumu bir “jungle” filmine benzettim. Sosyal medya büyük bir güç. Önümüzdeki dönemde iş politikalarımızda daha da aktif bir rol oynayacağını düşünüyorum”

Program konuşmaların ardından yapılan soru cevap ile son buldu.