'Muhtariyet' yarışı heyecan dolu

'Muhtariyet' yarışı heyecan dolu
Büyükşehir Yasası, ve muhtarlara maaş bağlanması ile birlikte muhtarlık seçimlerinin önemi daha da arttı. Geçmişte en fazla 2 adayın muhtarlık için yarıştığı köylerde ve mahallelerde aday enflasyonu yaşanıyor.

Sarayönü'nde muhtarlık seçimlerinin oldukça hareketli ve renkli geçmesi bekleniyor.

Özlük hakları artırılan muhtarlar ise bir nevi 'muhtariyet'ini ilan etmiş olacak

Yeni Büyükşehir Yasası, köylerde ve mahallelerde muhtarlık yarışına yeni bir rekabet getirdi. Geçmişte en fazla 2 adayın muhtarlık için yarıştığı köylerde bu dönem aday patlaması yaşanıyor. Köylerde ve mahallelerde şu an en az 2-3 aday var. Bazı köy ve mahallelerde ise bu rakam 6'ya kadar çıkıyor. 26 mahallesi bulunan ilçede, şu ana kadar 79 muhtar adayı sosyal medya ve yerel basın aracılığıyla bende yarışta varım dedi.

Mahalle muhtarlığı görevine bu kadar fazla talep olmasının ise birçok sebebi bulunuyor. Hakları, maaşları ve statüleri son dönemde bir hayli iyileştirilen mahalle muhtarlıklarına ilgi de paralel olarak arttı.

Özellikle köylerde muhtarlık demek bir nevi 'muhtariyet' demek. Muhtarlık seçimini kazanan aday 'özerklik' anlamına gelen muhtariyetlerini daha da güçlendirecek. 31 Mart seçimlerinden sonra daha fazla yetkilere ve haklara sahip olan muhtarlar belediye başkanlığına hazırlanır gibi yoğun bir çalışma içerisinde.

Adaylardan sosyal medya açılımı

Muhtar adayları seçim çalışmalarını broşürler dağıtarak, afiş asarak, hem de sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yaparak yürütüyor. Yerel seçimlere hazırlanan muhtar adayları, seçmenlerine ulaşabilmek için sosyal medyayı da etkili bir şekilde kullanıyor.

Özellikle sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarla seçim vaatleri paylaşılıyor. Sosyal medya organlarının ücretsiz olması ve aynı anda çok sayıda kişiye ulaşması nedeniyle muhtar adaylarının öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Muhtar adayları, yapmış oldukları seçim vaatlerine sosyal medya üzerinden de anında geri dönüş alabiliyor.