Sadece yemek olarak kullanıyoruz. Patatesin pek bilinmeyen 8 kullanım alanı

Sadece yemek olarak kullanıyoruz. Patatesin pek bilinmeyen 8 kullanım alanı
Bu farklı kullanım alanlarıyla patates, sadece yemeklerde değil, günlük hayatta da oldukça faydalı bir sebze olabilir.

Patates, genellikle yemeklerde kullanılan bir sebze olarak bilinse de aslında pek çok farklı alanda kullanılabilmektedir. İşte patatesin pek bilinmeyen 8 farklı kullanım alanı:

PATATESİN KULLANIM ALANLARI

Kas ağrılarınıza iyi gelir
Patatesi bir fırında ya da mikrodalgada ısıtın. Ardından havluya sarıp kas ağrısı yaşadığınız yere uygulayabilirsiniz. Dondurucuya atarak da soğuk kompres yapılması gereken yerlere yapabilirsiniz.

Sanat eseri yapabilirsiniz
Okulun ilk zamanlarında derslerde patates baskısı yapan birçok nesil bulunuyor. Patatesiniz varsa ortadan bölün. Etli kısımda bir tasarım oluşturun. Ardından boyaya daldırıp istediğiniz bir yere baskılayın. Bu bir tuvalet kağıdı, bir kağıt, ya da bir kumaş olabilir. Gerisi tamamen size kalmış.

Ayakkabılarınızı parlatabilir
Ayakkabılarınızın soluk görünmesi gibi durum söz konusuysa o zaman çiğ patates işinizi görecektir. Patatesi ortadan kesin. Ayakkabınızın önüne güzelce sürün. İkinci bir boyamaya kadar parlak bir şekilde kalacaktır.

Gümüş aksesuarlarını parıl parıl yapabilirsiniz
Gümüşlerinize bakım yapmak istiyorsanız patates etkili olabilir. 2-3 patatesi bir tencerede kaynatın. Ardından suyunun içine gümüş aksesuarlarınızı atın. 1 saat kadar bekledikten sonra kuru bir bezle temizliğinizi yapın.

Gözlüklerinizin buharlanmasını engeller
Dalış gözlüğü, normal gözlükler, kayak gözlüğü gibi gözlük çeşitlerinde buharlaşma herkesin en siniri bozan şeylerden biridir. Bunu engellemek bir patatesle mümkün. Patatesin etli kısmını gözlüğün içine sürün. Ardından kuru bir bezle temizleyin. Bir daha buğulanma sorunu olmayacak.

Çok iyi bir pas sökücüdür
Evdeki aletlerinizin paslanması durumunda kimyasal kullanmak istemiyorsanız patates kullanabilirsiniz. Patatesi ortadan kesip pası ovalayın. Pas çok derinse o zaman patatese biraz sabun ya da tuz ekleyip öyle devam edin. Pasların çıktığını göreceksiniz.

Gözlerinize çok iyi gelebilir
Kötü bir gece geçirdiyseniz ya da sadece gözlerinizi dinlendirmek istiyorsanız, patatesi biraz buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra ince ince dilimleyip gözünüzün üzerine koyun. Bu şekilde 10 dakika bakım yaptıktan sonra kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Leke çıkarıcı özelliğini sakın pas geçmeyin
Pancar, çilek gibi lekelerden şikayet ediyorsanız patatesi mutlaka deneyin. Patatesin etli kısmıyla lekeyi güzelce ovun. Etkisi az olursa tuz ilave ederek aynı işlemi tekrarlayın. Lekelerin çıkmasına yardımcı olacak

KAYNAK: Haberciniz

Kaynak:HABER MERKEZİ