Sakın böyle yemeyin! Yağda kavrulduğunda ölüm saçıyor

Sakın böyle yemeyin! Yağda kavrulduğunda ölüm saçıyor
Sağlık için yararlarıyla bilinen soğanın kavrulduğunda ölüm saçtığını biliyor musunuz? Soğan kavrulduğunda vücuda ne gibi zararlar veriyor? Peki soğanı nasılı kullanmalıyız? İşte detaylar…

Aslında sağlıklı olan besinlerin yanlış tüketildiğinde ölümcül tehlikelerinin olabildiği bildirildi. Antibiyotik özelliğiyle öne çıkan soğanın da bazı durumlarda ölümcül zararları olduğu ortaya çıktı.

image-2023-10-16t15-29-19-418z.jpg

Uzmanlar, soğanın yağda kavrulmasının sağlıksız bir beslenme alışkanlığı olduğunu vurgulayarak, soğanın yağda kavrulmasıyla kanserojen etkisinin ortaya çıkabileceği için bunun yerine tüm malzemeler bir araya konularak pişirilmesini tavsiye etti.

image-2023-10-16t15-29-37-007z.jpg

YAĞDA KAVRULDUĞUNDA ÖLÜM SAÇIYOR
Soğanı tüketirken yağda kavurmak, yapılan en büyük hatalardan biridir. Yağda kavurma esnasında yağ yanar. Yağ yandığı için kanserojen maddeler daha çok ortaya çıkar. Kızartmada olduğu gibi soğanı da yağda kavurmak sağlıklı değildir.

image-2023-10-16t15-30-49-325z.jpg

Soğanlı yemek yapılırken tüm sebzeler tencerede birlikte çiğden konularak yapılmalıdır. Sebzelerin pişme esnasında saldıkları su ile de zaten soğan pişmektedir.

Etli bir yemek yapılırken de eti sotelerken yine etin bıraktığı su ile soğan kendi halinde pişmektedir.