Sarayönü Halkbank için ısrarcı

Sarayönü Halkbank için ısrarcı
Sarayönü’nün banka şubesi yetersizliği gündemdeki yerini korurken, imza kampanyası başlatıldı.Cuma günü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi aracılığı ile Halkbank şubesinin Sarayönü’nde de açılması için imza toplandı.Kooperatif...

Sarayönü’nün banka şubesi yetersizliği gündemdeki yerini korurken, imza kampanyası başlatıldı.

Cuma günü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi aracılığı ile Halkbank şubesinin Sarayönü’nde de açılması için imza toplandı.

Kooperatif Başkanı Emrullah Yalçın, esnafların ve çiftçilerin en çok kullandığı banka olan Halk Bankası’nda işlem yaptırmak isteyenlerin en yakın şubesi olan Kadınhanı’na gitmek zorunda kaldığını belirterek sorunun çözümü için gereken her yolun deneneceğini söyledi.

Yıllardır ilçede bulunan tek banka şubesi olan Ziraat Bankası ile işlem yapmak zorunda kalan vatandaşlar da ikinci bir bankanın yanı sıra bütün bankaların ATM’lerinin ilçede olmasını gerektiğini savunup kampanyaya destek verdi.

Sarayönü’nde yıllardır çözüme kavuşturulamayan vatandaşlar ve kurum amirlerinin de sıklıkla dile getirdiği Sarayönü’nde ikinci bir bankanın şart olduğu hususunda Cuma günü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi aracılığı ile Halkbank için imza toplandı.

Esnafların ve çiftçilerin en çok kullandığı banka olan Halkbank’ın Sarayönü’ne en yakın şubesi Kadınhanı’nda bulunuyor. Bu durum bankacılık işlemlerinin yavaşlamasına ve özellikle kredi işlemlerinde büyük bir zaman kaybına neden olurken, vatandaşların ve yöneticilerin de canına tak ettirdi.

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Emrullah Yalçın, Sarayönü’ne ikinci bir bankanın şart olduğunu ve girişimlerini sürdüklerini belirtmesinin ardından Cuma günü semt pazarı ve ilçenin çeşitli noktalarında stand açarak vatandaşlardan imza topladı.

Sarayönü’ne Halkbank açılması için düzenlenen kampanyada Semt Pazarında kurulan standlarda 1500, ilçenin diğer noktalarında kurulan standlarda ise 2000 olmak üzere toplamda 3500 imza toplanırken rekor sayıya ulaşıldı.

Sarayönü Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Emrullah Yalçın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mücadele etmekten ve talepte bulunmaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirterek; “Sarayönü’nde uzun yıllardır vatandaşın kanayan yarası olan ikinci bir banka için temaslarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde bulunan Ziraat Bankası’nın ATM’lerinde oluşan uzun kuyruklar hepinizin malumu. Bir Tarım ve Hayvancılık kenti olan ilçemizde Halkbank’ın olmaması büyük bir sorun. Kooperatif olarak başka bankayla çalışma şansımız yok. Bu durum hem esnaflarımızı hem vatandaşlarımızı hem de bizleri mağdur oluyor. Bazen günde 5-6 kez Kadınhanı’nda bulunan şubeye gitmek zorunda kalıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu sorunu ortadan kaldırarak ilçemize Halkbank Şubesinin kazandırılmasını başaracağız. Sonuna kadar bu hususta mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Etiketler :