Sarayönü’nde bisiklete ilgi artmaya devam ediyor

Sarayönü’nde bisiklete ilgi artmaya devam ediyor
Sarayönü’nde, yakıtlı araçlara göre masrafsız ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisiklet, bu yıl vatandaşlar arasında revaçta.Bisiklete ilginin artması, bisiklet tamircilerinin de işlerinin artmasına vesile oldu. Kış...

Sarayönü’nde, yakıtlı araçlara göre masrafsız ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisiklet, bu yıl vatandaşlar arasında revaçta.

Bisiklete ilginin artması, bisiklet tamircilerinin de işlerinin artmasına vesile oldu. Kış mevsiminde işlerinin durma noktasına geldiğini belirten ilçenin tanınan esnaflarından bisiklet tamircisi Hüseyin Ural, yaz mevsiminde ise nefes almaya vakit bulamadığını belirtti.

Bisiklet kullanımının yaygın olması ile birlikte vatandaşların ve esnafların bisikletlerinin arıza verdiğini belirten Ural; “Artan maliyetler ve akaryakıt zamları sonrası birçok esnaf ve vatandaş bisiklet kullanımını yaygınlaştırdı. Bisiklet kullanımı hem çevreye fayda sağlıyor, doğayı koruyor, hem de sağlıklı yaşamı teşvik ediyor.

Geçtiğimiz ay düzenlenen maratonda da rekor bir katılım olmuştu. 100’e yakın bisikletli Evcekaya’ya kadar gidip gelmişti. Döndüklerinde aralarından birkaç kişiyle konuşma fırsatım oldu. Pedal çevirirken çok zorlandıklarını ve araba kullanmanın kendilerini hantallaştırdığını belirterek düzenli bisiklet kullanımına geçeceklerini belirtmişlerdi.

Hal böyle olunca bisiklet kullanımı bizi de sevindiriyor. Kış mevsiminde neredeyse kepenk kaldırma noktasına gelmişken, şu anda başımı kaşıyacak vakti zor buluyorum. Günde ortalama 10 ile 15 arası bisikletin tamirini gerçekleştiriyorum. Kiminin lastiği patlamış oluyor kiminin frenlerinde problem var. Ama araba tamirine kıyasla hem çok vakit almıyor hem de çok daha uygun ücretlerle tamir edilebiliyor. Bu mesleği yıllardır icra ediyorum. İşimizin en yoğun olduğu dönem bu yaz mevsimi oldu diyebilirim.” şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet AKYILDIZ

Etiketler :