TÜGVA’dan Sarayönü’ne yurt açma girişimi

TÜGVA’dan Sarayönü’ne yurt açma girişimi
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Konya il temsilciliği Salı günü Sarayönü’ne gelerek kurum amirlerini ziyaret etti. TÜGVA Konya il temsilciliği ziyaretlerinde Sarayönü’ne yurt açmak için girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.

TÜGVA Konya il temsilcisi Enes Halil Erdal, Sarayönü İlçe Temsilcisi Ahmet Kurşuncu ve TÜGVA Sarayönü MYO temsilcisi Oğuzhan Serbest, Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman’ı makamlarında ziyaret etti.

tuvga-ziyaret-884-4.jpg

Kurum amirlerini ziyaret etmekte ki amaçlarının TÜGVA olarak Sarayönü’nde son yıllarda yaşanan yurt probleminin çözümü hususunda ellerini taşın altına koymak olduğunu belirten TÜGVA Sarayönü İlçe Temsilcisi Ahmet Kurşuncu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Kaymakamımız Sayın Lütfullah Göktaş, Belediye Başkanımız Sayın Nafiz Solak ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim Şişman’ı ziyaret ettik. Sarayönü'müzün eski kütüphane binasını, Türkiye'mizin 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde kamu yararına çalışan TÜGVA’mızın ilçe ve il başkanlığı olarak genel merkez riyasetinde, Sarayönü belediye başkanımız sayın Nafiz Solak’ın destek ve gayreti ile müfredata ve standartlara uygun, KYK onaylı, TÜGVA Erkek öğrenci yurdu olarak kazandırmak için girişimlere başladık.

tuvga-ziyaret-884-5.jpg

Sarayönü'müzün üniversitesi, öğrenci yerleşim, barınma sorunu, tercih edilmeme sorununu, barınma sorununu tetikleyip durmakta ve bu ikisi birbirine adeta bumerang gibi dönmekte, Sarayönü'müzün eğitim cazibesini düşürmektedir. Bizler bu duruma kayıtsız kalamayız. Sarayönü belediye başkanımız Sayın Nafiz Solak’ın destek ve üstün gayretleri ile bu sorunu İnşallah çözmeyi hedefliyoruz.” Dedi

Etiketler :