Türk Polis Teşkilatı’nın 179’uncu yıldönümü Sarayönü’nde kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 179’uncu yıldönümü Sarayönü’nde kutlandı
4-10 Nisan tarihleri arasında kutlanan Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sarayönü’nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 179. kuruluş yıldönümü kapsamında bayram öncesi Cuma günü Merkez Çarşı Camii’nde, teşkilatın vefat eden mensupları ve şehitler için mevlit okundu. Etkinlikler protokol ziyaretleri, şehitlik ziyareti ve emniyet amirliğine yapılan tebriklerin kabulüyle devam etti.

Polis Haftası etkinleri kapsamında İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ünsal, polis memurları ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk sundu, Ardından Kaymakam Lütfullah Göktaş makamında ziyaret edildi.

turk-polis-teskilatinin-179uncu-yildonumu-sarayonunde-kutlandi-3.jpg

Emniyet mensuplarının gününü kutlayan Kaymakam Göktaş, ”Türk Polis Teşkilatı kurulduğu günden itibaren halkın can ve mal güvenliğinin yanı sıra kamu düzeninin sağlanması, huzur ve barış ortamının korunması amacıyla çalışmış ve günümüzde de aynı kararlılık ve azim ile bu görevini sürdürmektedir.

10 Nisan 1845’te teşkilat olarak kurulan ve 179 yıldır milletinin hizmetinde olan Türk polisi, gösterdiği olağanüstü gayretler ve yaptığı hizmetler sonucunda, milletimizin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır.

179 yıllık köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip Emniyet Teşkilatımız, günümüzde yetişmiş insan gücü yüksek donanım düzeyi ve çağdaş görev anlayışı ile toplumun güvenlik hizmetlerini başarıyla yürütmektedir. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için gösterdiği üstün çalışma azmi, gayret ve fedakârlık her türlü takdirin üstündedir.

turk-polis-teskilatinin-179uncu-yildonumu-sarayonunde-kutlandi-2.jpg

Bu duygu ve düşüncelerle Polis Teşkilatının Kuruluşunun 179. Yıldönümü ve Polis Haftası münasebetiyle, ülkemizde huzur ve güven ortamının sağlanmasında emeği geçen tüm Emniyet Mensuplarımızı şükranla ve içtenlikle kutluyor; görevleri esnasında şehit olan polislerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anarken; Emniyet Teşkilatımızın değerli mensuplarına ailece sağlık ve huzur dolu, uzun ömürler diliyorum.” dedi

Programın devamında şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Teşkilatı aziz şehitlerimizin ruhlarına dualar okudu, saygı duruşunda bulundu.