Yörükler geleneklerini tanıtıyor

Yörükler geleneklerini tanıtıyor
Konya ve Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Ahmet Ünsal, Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Bitim ve Gazeteci Ali Sait Öge, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Pekyatırmacı, “Belediye olarak Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliğimiz en iyi şekilde devam ediyor. Önemli bir kesimi temsil eden Yörük Türkmenler Derneği’de aynı şekilde önem verdiğimiz bir kuruluşumuz. Yörüklük kültürünü en iyi şekilde temsil eden ve tanıtımı konusunda ciddi çalışmalara imza atan bu güzide derneğimize de belediye olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bizleri ziyaret eden değerli başkan ve diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum” dedi.

yorukler-geleneklerini-tanitiyor-1.jpeg

Bir süre önce yapılan genel kurulun ardından yönetime gelen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünsal ise konuşmasında kendilerine zaman ayıran Belediye Başkanı Pekyatırmacı’ya teşekkür ederken, “Yapılan son genel kurulun ardından göreve gelen tüm ekip arkadaşlarım ile hedefimiz yörük kültürünü, geleneklerini, yaşam tarzlarını en iyi şekilde anlatmak ve tanıtımı konusunda elimizden gelen tüm imkanları seferber etmek.

Önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz en büyük proje Konya’da tüm yörük ailelerini bir çatı altında toplayarak güzel bir ‘Yörük Şöleni’ düzenlemek. Bunun için derneğimize gönül ve hemşerimiz iş adamları bizlere destek olmak için gayret içerisindeler. Ancak bu güzel ve büyük şölen için tabi ki belediyeliğimizin de desteklerine ihtiyacımız olacaktı. Bu vesile ile ziyaret ettiğimiz sayın başkanımızın da destek sözü vermesi bizleri mutlu etti. Bende gerek şahsım gerek yönetim kurulu gerek tüm yörüklerimiz adına kendilerine teşekkür ederim” dedi.

Ziyaretin sonunda dernek Başkanı Ünsel Başkan Pekyatırmacı'ya çeşitli hediyeler takdim etti.

Etiketler :