Aklınızda bulunsun. Kesinlikle Fırın çekmesinde saklamamanız gereken 5 şey

Aklınızda bulunsun. Kesinlikle Fırın çekmesinde saklamamanız gereken 5 şey
Fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeylerin neler olduğunu öğrenerek fırın çekmecenizi yeniden düzenleyebilir ve olası kazaların önüne böylelikle geçebilirsiniz

Fırın çekmecesi, mutfakta sıklıkla kullanılan ancak genellikle yanlış amaçlar için kullanılan bir alan haline gelebilmektedir. Bu nedenle fırın çekmesinde saklanmaması gereken bazı eşyalar hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. İşte kesinlikle fırın çekmesinde saklamamanız gereken 5 şey:

Ahşap Kesme Tahtaları

Ahşap kesme tahtaları yüksek ısıya karşı hassas yapıda oldukları için fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeylerden bir tanesidir. Fırın çalışırken yaydığı ısı etrafını da etkileyeceği için çekmecesi içerisinde bulunan ahşap kesme tahtaları yüksek ısının sebep olduğu sıcaklıkla kuruyacak ve çatlayacaktır.

Ahşap kesme tahtaları gibi ahşaptan üretilen her türlü mutfak eşyasını daha uzun süreler kullanmak için fırın çekmecesinden uzakta kuru ve serin alanda muhafaza etmelisiniz.

Streç Film ya da Plastik Ambalajlı Eşyalar

Yiyecekleri muhafaza etmek için sıklıkla tercih edilen streç film ya da plastik ambalajlı eşyalar fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeylerden bir diğeridir. Bu ürünler yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında büzülebilir ve şekillerini kaybederek deforme olabilirler.

Bazı plastik ambalajlar düşük sıcaklıkta fırına girebilse de fırının alt kısmında yüksek sıcaklığa maruz kalarak da deforme olabileceği için fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeyler arasında yer alır.

maxresdefault-001.jpg

Temizlik Ürünleri

Temizlik ürünleri doğru muhafaza edilmediğinde tehlike saçan en önemli eşyalardan bir tanesidir. Çoğu temizlik ürünü aşırı ısıya maruz kaldığında yanıcı olabilecek kimyasallar içerir. Bu yüzden temizlik ürünlerini her ne olursa olsun fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeyler arasında yer alır.

Bulaşık deterjanı, el dezenfektanları ve temizlik solüsyonları da içeriğinde ki kimyasallar sebebiyle daha serin ve kuru, iyi havalandırılan bir ortamda muhafaza edilmesi gerekir.

El Havluları ve Masa Örtüleri

Mutfakta aktif olarak kullandığınız el havluları ve masa örtüleri yıkadıktan sonra fırın çekmecesinde saklamak size mantıklı gibi gelse de buda büyük bir hatadır. Mutfakta kullandığınız el havluları ve masa örtüleri sıklıkla yağ ve yağlı yüzeylerle temas ettiği için her ne kadar yıkanarak temizlense de yağdan tam anlamıyla arınmayabilir.

Yağ yüksek ısıya maruz kaldığında yanıcı bir hal aldığı için fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeyler arasında listemize dahil oluyor.

Kiler Eşyaları

Küçük mutfaklarda yer sıkıntı olduğu için bazen un, şeker, kabartma tozu ve vanilya gibi kilerde saklanması gereken ufak paketli ürünleri fırın çekmecesinde saklayabiliyoruz. Ancak buda diğer tüm eşyalarda olduğu gibi oldukça yanlış bir saklama yöntemidir.

Bu gibi kiler eşyalarının paketleri, aşırı sıcak ortamlarda alev almaya çok müsait olduğu için fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeyler arasında yer alıyor. Fırın çekmecesi yerine daha serin ve kuru bir yerde bu malzemeleri gönül rahatlığıyla muhafaza edebilirsiniz.

Fırın çekmesinde asla saklanmaması gereken bu eşyalar hakkında bilgi sahibi olarak fırın çekmenizi düzenleyebilir ve olası kazaların önüne geçebilirsiniz. Unutmayın, güvenliğiniz her şeyden önemlidir.

Kaynak:HABER MERKEZİ