BAŞKANLIK BÜTÜN SORUNLARIMIZI ÇÖZECEK Mİ?

Ekonomik göstergeler berbat. Piyasalarda yaprak kıpırdamıyor. Dolar 3.68 lira olmuş, enflasyon almış başını gidiyor, iğneden ipliğe zam gelmiş, işsizlik %13 geçmiş Ülkemizin bir bölümü Suriyeleşme eğilimi gösteriyor.

Terör kol geziyor. 7 haziran 2015 seçimlerinden bu yana şehit olan asker ve polislerin sayısını bilemez olduk, 15 temmuz FETÖ darbesi sonrasında OHAL olmasına rağmen, PKK, IŞİD, DEAŞ, FETÖ... gibi Terör örgütleri her hafta katliam yaparken Ülkemiz; iliklerine kadar Ortadoğu bataklığına batmış durumda iken

Ama AKP ve MHP'nin verdiği “Başkanlık sistemi” Anayasa değişikliği teklifini konuşuyor ve tartışıyoruz.

“Koyun can derdinde, kasap et derdinde” sözü kadar günümüzde ülkemizin durumunu daha iyi özetleyen bir söz, sanırım yoktur.

Parlamenter sistemle ilgili ne sorun var? Sistem tıkandı da bizim mi haberimiz yok! 15 yıldır Tek başına iktidarda bulunan AKP; neyi yapmak istedi de parlamenter sistem yüzünden yapamadı? AKP;

İşsizliği ortadan kaldırmak istedi de parlamento da karşı çıkan mı oldu?

Terörü bitirmek istedi de engel olan mı oldu?

Enflasyonu düşürmek istedi de engel olan mı var?

Emeklilerin durumunu iyileştirmek istedi de karşı çıkan mı oldu?

Yatırım yapak istedi de yatırım mı yapamadı? Ne istedi de yapamadı,

MHP lideri Bahçeli nin fitilini ateşlediği AKP nin getirmeye cesaret edemediği Anayasa değişiklik teklifi Bağırta bağırta zorla komisyondan 21 maddenin 18 i geçti. Meclis gündemine geldi.

CHP lideri KILIÇTAROÄžLU; Başkanlık sistemi. Fiili durum var. Türkiye'ye başkanlık sistemini getirelim. Şimdi bunu anayasa değişikliğiyle gerçekleştirmek istiyorlar. Ya vatandaşın derdi ne, bunların derdi ne?

Dolar bozdurun diye çağrı yapıyorlar millete? Kendi çocuklarına yapsana bu çağrıyı. Kendi yandaşlarına, havuz medyasına yapsana. Milletin açlıktan nefesi kokuyor. Bunların derdi başkanlık. Türk tipi diyorlar. Milli diyorlar. Bu gayri milli bir başkanlıktır.

Getirdikleri anayasa değişikliğine bakın. Darbeciler getirdikleri anayasa değişikliğiyle kendi geleceklerini güvence altına alırlar. Bakın değerli arkadaşlar herkes şu soruyu kendisine sorsun. 15 yılda çıkaramadığınız bir kanun var mı? Çıkarıyorsun. O zaman niye başkanlık. Yaşam tarzı üzerinden siyaset yaptın. Vatandaş komşusunun kimliğini sorgulamaya başladı. Senin yüzünden.Rejimi değiştirmek istiyorlar. Totaliter, otoriter bir rejim inşa etmek istiyorlar.

Cumhurbaşkanına Meclis'i fesh etme yetkisi veriyorlar. Mustafa Kemal Atatürk'e bu yetki verilmemiştir. Bir sabah kalkacak istediği gibi Meclis'i fesih edecek.

Bunların milli irade dedikleri kabul ettikleri Saray'ın iradesidir. Milli irade, iradenin Saray'dan alınıp halka verilmesidir. Bunun adı demokrasimidir? Bunun adı ihanettir.

Devlet yapısını istediği gibi değiştirir. Bir kararnameyle bunu yapabilecekler.

Başbakan Yıldırım, değerlendirmesinde "Sayın Kılıçdaroğlu, 'Bu bir rejim değişikliğidir' diye ısrar ediyor? Düşündüm, düşündüm, haklı olduğuna karar verdim bir ölçüde. Doğru, bu bir rejim değişikliği... İşte bu Anayasa değişikliği ile son vesayet kalıntılarını da Anayasa'dan temizliyoruz" dedi.

Başkanlık sistemi milletimizi bölmekte. Atatürk, Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ile bölücülüğe karşı birleşen milletimizi bölmek kime, ne yarar getirir?

İstanbul işgal edildiği sırada 1920 yılı başlarında Rauf Bey bir heyetle Padişah Vahdettin i ziyarete gider. Vahdettin e Anadolu daki milli direnişi anlatmaya çalışırlar.

Vahdettin kızar. Onlara “Millet koyun. Başlarına bir çoban lazım. O da benim” der. Heyet üzüntüyle ayrılır. Milletin koyun olmadığı ve kendini çoban nezaretinde kurtlara kolay yedirmeyeceği kısa süre içinde anlaşılır. 2 ay sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kurulur.

Başkanlık sistemi ile şimdi milli mücadelenin son kalesi olarak kalan TBMM yi de yıkmaya çalışıyorlar. Gazi meclisimizin yok edilmesine sessiz kalırsak vatanımızın ayağımızın altından kayıp gitmesine de ses çıkaramayız. Sessiz kalmayalım BAŞKA TÜRKİYE YOK

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi