EKONOMİK ÇABA

Kısa adı (KONİAD) olan Konyalı Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Mustafa Balta ile yönetimi özel bir yerde özel bir program icra etti.

Programın adı: Şehri yönetenler ile istişare toplantısı.

Programın amacı: Ekonomik ilişkileri geliştirmek.

Katılımcılar: Ukrayna, Senegal ve Hindistan Büyükelçileri ile KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş , STK temsilcileri ve iş adamları

Programın yeri. Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı (SOBE)

Türkiye de ilk olan hayır duaların merkezinde olan SOBE’nin takdire şayan hizmetinin herkes tarafından bilinmesini çok isterim. Çünkü SOBE’nin millete ihtiyacı var.

Özel bir yer.

Gelelim konuşmalara.

Misafirlerini ağırlayan KONİAD Başkanı Mustafa Balta, önce Konya’nın ticari potansiyeli, tarımsal üretimdeki yeri, sanayi alanındaki gelişmeleri ve ticari fırsatlar ilgili büyükelçilere bilgi verdi. Ardından da krizi fırsata çevirmek adına Konya’nın başka ülkelerleolan ticaretini artırmaya yönelik adımlar atmayı hedeflediklerine dikkat çekerek şunları söyledi.

“İçinden geçtiğimiz ekonomik süreci ve bu sürecin zorluklarını biliyoruz. Bu noktada üretimde bir olmak zorundayız. Bugün bütün dünyada tahıl problemi yaşıyoruz. Buradan Rus yetkililerine sesleniyoruz. Tahıl koridorunun yeniden açılmasını talep ediyoruz. Sanayide ve tarımda söz sahibi ülkelerden birisi de Hindistandır. Hindistan Büyükelçisi ile de tanışarak gücümüzü aktarıp ticari bağlantılarımızı maksimum seviyeye çıkarmak arzusundayız. Tarımda tek yönlü bir ticaret değil hem ihracat hem de ithalat temelli bir yapıyı hayata geçirerek karşılıklı çıkarların muhafazası ve kazanım sağlamayı hedefliyoruz. Burada bulunan büyükelçilerimiz ile istişare sonucunda güzel sonuçlara erişeceğiz" dedi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk deüç Büyükelçiyi Konya'da bir araya getiren KONİAD'a teşekkür etti.

Selçuk başkan Konya’nın ekonomik yapısı ile ilgili şu bilgileri verdi.

Hem dış ticaret, hemde  iç ticaret. 100 milyon dolardık ihracat ile başladığımız noktada 2022 yılı sonunda ihracatımızı 4 milyar liraya çıkarttık. Tarım makineleri sektöründe yüzde 65'ni Konya gerçekleştiriyor. Araç ve hidrolik malzemelerinden de hummalı çalışmalar ile Türkiye'nin ihtiyacını karşılıyoruz. Elektronik sektöründe ise yeni yeni güçlenen bir Konya var. 3 Büyükelçimizin katkıları ile ülkelerinde ticaretimizi güçlendirmek istiyoruz

KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaşda Büyükelçilere Konya’nın ticari potansiyeli, tarımsal üretimdeki yeri, sanayi alanındaki gelişmeleri ve sunduğu ticari fırsatlarıkendi alanlarından aktardılar.

Ticari faaliyetler dahil, sosyal ve kültürel alanlarda bile başlangıç tanışmakla olmuyor mu?

Tanışmak güveni getiriyor. Güven de karşılıklı ilişkileri geliştiriyor.

Prosedür böyle işliyor.

Mustafa başkan KONİAD’ la bunu yapmaya çalışıyor.

Konya da destek veriyor.

Bizden de emeği geçenlere teşekkür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi