Erarslan seçim çalışmalarında bulundu

Erarslan seçim çalışmalarında bulundu
İYİ Parti Konya Milletvekili Adayı Avukat Rana Erarslan, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Sarayönü'nde gazetemize ziyarette bulundu.24 Haziran seçimleri nedeniyle Sarayönü'nde çalışmalar yapan milletvekili adayı Rana Erarslan...

İYİ Parti Konya Milletvekili Adayı Avukat Rana Erarslan, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Sarayönü'nde gazetemize ziyarette bulundu.

24 Haziran seçimleri nedeniyle Sarayönü'nde çalışmalar yapan milletvekili adayı Rana Erarslan gazetemizi de ziyaret ederek 24 Haziran'ın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ki en önemli seçimlerden biri olduğuna dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu: "Mevcut iktidar büyük bir güç zehirlenmesi içerisinde astığım astık, kestiğim kestik diyerek hem bu ülkeye hem de vatandaşlara çok büyük zararlar veriyor. Bir ülke külhanbeyi gibi yönetilemez. Ülkeye taze bir kan, yeni bir hareket gerekiyor. Bu yüzden değişim şart.

Bakın mevcut iktidar partisinin adı Adalet ve Kalkınma Partisi değil mi? Bu parti 16 yıldır bu ülkenin yönetiminde. Peki bugün gelinen noktada hak, hukuk ve adaletten söz etmek mümkün mü? Bir korku İmparatorluğu oluşturuldu. Bir yerde adaletten söz etmek mümkün değilse orada devlet çökmüş demektir. Bu adalet sadece bizde değil Ak Partililere lazımdır. Tek adamlık rejimi bu ülkeye büyük zarar verir.

Bir kişinin her şeye karar verecek tek merci olması bu ülkeyi uçuruma sürükler. Çoğulcu demokrasi için, uzlaşma için, çok seslilik için yeniden parlamenter sisteme döneceğiz. Büyükşehir yasası diye bir şey çıkardılar. Yani yerelde de tek adamlık düzeni kurdular. Köylerin tüzel kişiliği kapatıldı. Beldelerin belediyeleri kapatıldı. İlçe belediyelerin gücü, vasfı ve hareket alanı daraltıldı. Her geçen gün yerel yönetimlerin gücü azalıyor. Mahalli idareler yüzünden göçler çoğaldı.

Çiftçinin sıkıntısı hat safhada. Motorine, gübreye, yeme, ilaca sürekli zam gelirken, arpa, buğday, süt fiyatları yerinde sayıyor. Bir çiftçi para kazanamıyorsa neden üretim yapsın. Üretimin yapılmadığı bir ülke de bugün olduğu için dışa bağımlı yaşamaya mahkumdur. Ilgınlı birisi olarak bölge sorunlarını iyi biliyorum. Çiftçilerimizin de bunları göz önünde bulundurarak iyi düşünmesini temenni ediyorum."