12 günlük ikiz bebekler, Konya’da yeniden hayat buldu

SAĞLIK Yayınlanma : 10 Haziran 2026 00:02 Düzenleme : 10 Haziran 2026 00:04
12 günlük ikiz bebekler, Konya’da yeniden hayat buldu
Dünyaya gelen ve nadir görülen kalp rahatsızlığı sebebiyle hayati tehlikesi bulunan 12 günlük ikiz bebekler, hava ambulansı ile getirildiği Konya Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla yeniden hayata tutundu.

HAVA AMBULANSI İLE SEVK EDİLDİ

Denizli’de dünyaya gelen çift yumurta ikizi Zümra ve Ümmühan Avcı'nın kalpten çıkan ana damarlarının gelişmediği fark edildi. Nadir görülen bu hastalık bebekler için ölüm riski taşıyordu.

Büyükşehir

İkizler hava ambulansı ile Konya Şehir Hastanesine sevk edildi. Birer saat arayla operasyona alınan bebekler gerçekleştirilen ameliyatın ardından hayati tehlikeyi atlattı.

BAŞARILI OPERASYON

Operasyonu gerçekleştiren Çocuk Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Dursin, ‘’Bu hastaların en büyük riski kalpten çıkan ana damarda bir darlık olduğu için organ beslenmesinde bozulma olabiliyor ve çok büyük bir hayati risk oluyor. Bu yüzden ameliyat edilmeleri gerekiyordu. Bebeklerin başarılı bir şekilde ameliyatlarını gerçekleştirdik. Bu hafta içerisinde önce servise çıkarmayı düşünüyoruz. Bundan sonraki süreci de her zaman takip edeceğiz.’’ dedi.

KİLOLARININ DÜŞÜK OLMASI ENGEL OLMADI

Operatör Doktor Murat Şimşek, ikiz kardeşlerde yaşanan durumun gebeliklerde çok nadir görülen bir durum olduğuna dikkat çekerek Çocukların kilolarının çok düşük olması operasyon için de risk teşkil ediyordu. Ama başarılı bir operasyon gerçekleştirdik'' ifadelerini kullandı.

TRT tarafından da gündeme getirilen başarılı operasyon hastane yönetimi tarafından da takdirle karşılandı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.