12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayetinde 25 yıl sonra şok gelişme: Üvey anne ilk kez görüntülendi, olay yarattı

MAGAZİN Yayınlanma : 29 Mayıs 2026 14:21 Düzenleme : 29 Mayıs 2026 14:21
12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayetinde 25 yıl sonra şok gelişme: Üvey anne ilk kez görüntülendi, olay yarattı
12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayetinde 25 yıl sonra şok gelişme: Üvey anne ilk kez görüntülendi, gergin anlar yaşandı. Komşuları ise 'şiddete meyilliler' dedi.

2001 yılında İstanbul Kadıköy'de vahşi bir cinayete kurban giden 12 yaşındaki Hande Çinkitaş'ın davası, tam 25 yıl sonra yeniden alevlendi. Olayın baş şüphelilerinden olan ve Yargıtay tarafından müebbet hapis cezası onanan baba Nezih Çinkitaş'ın tutuklanmadan önce bir programa verdiği röportajla işaret ettiği üvey anne Şehnaz Çinkitaş, Kanal D'nin 'Neler Oluyor Hayatta' programı tarafından ilk kez görüntülendi.

12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayetinde 25 yıl sonra şok gelişme: Üvey anne ilk kez görüntülendi, olay yarattı 1

25 YIL SONRA İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİLER

Hakan Ural ve Ferda Yıldırım'ın sunduğu program, yaptığı özel haberle gündeme bomba gibi düştü. Davanın seyrini değiştiren baba Nezih Çinkitaş'ın, 'Yüzde doksan Şehnaz bu işin içinde' sözleriyle işaret ettiği üvey anne Şehnaz Çinkitaş, yıllar sonra ilk kez kameralar karşısına çıktı. Program Koordinatörü Reyhan Şan Tunaboylu'nun Şehnaz Çinkitaş'ın evine ulaşmasıyla başlayan süreç, gergin anlara sahne oldu. Üvey anne, gazetecileri uzaklaştırmak isterken sergilediği agresif tavırlar ve hakaretlerle dikkat çekti.

KOMŞULAR TANIKLIK ETTİ: ŞİDDETE MEYİLLİLER

Şehnaz Çinkitaş'ın, 'Kamuoyuna yansımış bir dava var ve siz de bu davanın baş şüphelilerinden birisiniz' sözlerine karşılık polisi aramaya çalışması ve 'Beni kimsenin suçladığı yok' diyerek küfürler yağdırması, olayların tırmanmasına neden oldu. Tunaboylu'nun 'Katili arıyoruz, bu çocuğun katili kim?' sorusuna 'Yargı zaten kararını verdi. Benim zaten ifadem var' diyerek sert çıkan Çinkitaş, program koordinatörünü tehdit ederek kapıyı yüzüne kapattı. Komşularla yapılan görüşmelerde ise Şehnaz Çinkitaş ve oğlu Egemen'in 'şiddete çok meyilli' oldukları, sürekli problem çıkardıkları ve diğer komşulara karşı agresif davranışlar sergiledikleri iddia edildi. Hatta bir komşu, Egemen Çinkitaş'ın üst kat komşusuna fiziksel şiddet uyguladığını belirtti.

POLİS GELDİ, ÜVEY ANNE GÜLDÜ

Şehnaz Çinkitaş'ın şikayeti üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine karşı program ekibinin 'Polis bizim canımız, onlardan kaçacak durumumuz yok' yanıtı dikkat çekti. Bu sırada Şehnaz Çinkitaş ve oğlu Egemen'in tavırları gözlerden kaçmadı. Egemen Çinkitaş'ın 'Ablanı baban mı öldürdü?' sorusuna gülümseyerek yanıt vermemesi ve ardından 'Beni de mi içeri aldıracaksınız?' sorusu kafalarda soru işaretleri bıraktı. Üvey annenin, gazeteciler hakkında uzaklaştırma istediği ve kendilerine zarar vermekle suçladığı sırada kahkahalarla gülmesi, polisler dahil herkesi şaşkına çevirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.