AK Parti Kayseri Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Şaban Çopuroğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, bu tarihin Türk milletinin demokrasiye, bağımsızlığına ve milli iradesine sahip çıktığı kritik bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Çopuroğlu, 15 Temmuz'un sadece bir darbe girişimi olmadığını, o gece milletin iradesine, devletin bekasına ve Türkiye'nin geleceğine yönelik bir tehdit oluşturduğunu belirtti.
MİLLETİN İHANETE GEÇİT VERMEDİĞİ GECE
Çopuroğlu, "15 Temmuz, milletin ihanete geçit vermediği gecedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde meydanları dolduran aziz milletimiz, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak dünyaya unutulmayacak bir ders vermiştir," ifadeleriyle o geceki direnişi tanımladı. 15 Temmuz'un asla unutulmaması gerektiğini dile getiren Çopuroğlu, "Bu aziz millet; tanka da, silaha da, ihanete de boyun eğmemiştir. 15 Temmuz'u unutturmak isteyenler, milletimizin yazdığı kahramanlık destanını gölgeleyemez. Şehitlerimizin emaneti, gazilerimizin fedakârlığı ve milli irademiz daima yaşayacaktır," dedi.
TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERİNE KARARLILIKLA İLERLEYİŞ
Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde yoluna devam ettiğini belirten Çopuroğlu, milli iradeyi hedef alan hiçbir girişimin başarıya ulaşamayacağını ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine doğru kararlılıkla ilerleneceğini kaydetti. Mesajının sonunda, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle, gazileri ise minnet ve şükranla anan Çopuroğlu, 15 Temmuz ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının ortak bir sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi.








